5 gratis apps om kekke video’s voor Instagram te maken 

Mooie professionele video’s maken met je smartphone? Met de juiste apps is dit eenvoudiger dan je denkt!

Quik

Wil je een paar mooie foto’s achter elkaar monteren, met muziek en korte tekstjes? Dat kan met de gratis app Quik die beschikbaar is voor iPhone en Android telefoons. Quik is een automatische editing app voor foto’s en video’s, met rechtenvrije muziek en de mogelijkheid om tekst toe te voegen. De app monteert zowel vierkant, verticaal of horizontaal. De video’s zijn bruikbaar in de feed van Instagram, maar verticaal ook in de stories.

Clips

Clips is een creatieve video app voor iPhones. Deze app monteert alleen vierkante video (perfect voor sociale media), met rechtenvrije muziek en ongelofelijk nauwkeurige automatische ondertiteling. Perfect voor de feed van Instagram.

Hyperlapse

Mijn favoriete app is Hyperlapse (voor iPhone en voor Android). Deze app stabiliseert je beelden en versnelt je video. Gebruik bij voorkeur een simpel smartphone statief en maak een mooie Hyperlapse. Bijvoorbeeld van de bewolking, zonsopgang of ondergang, of van een mensenmassa bij een evenement. Meestal film ik 1 tot 2 minuten een situatie, en kort dit in tot zo’n 15 of 20 seconden. Bruikbaar in Instastories en op de feed.

FilmoraGo

De app FilmoraGo is beschikbaar voor iPhone en Android en kan shots inkorten, aan elkaar plakken, roteren. Ook muziek en voice over behoort tot de mogelijkheden. Voor 2,29 verwijdert de app ook het watermerk.

MoJo Edit

Als laatste de app MoJo Edit (een oranje/roze logo in de app-store) Nu is deze app nog alleen voor iPhone, maar dit jaar zal ook de Android-versie verschijnen. Deze app is gemaakt voor het creëren van korte verticale stories voor Instastories. Wil je alle opties, dan is het een dure app. Toch zitten in de gratis versie voldoende opties om een mooie visuele story te maken. Je kunt bijvoorbeeld een tekst laten typen, als ware er een typemachine aan het werk is, simpel maar mooi.

Meer leren over zakelijk vloggen via Instagram? Geef je op voor de training op 19 maart 2019 van 13.00 tot 16.00 uur.

door Geertje Algera

 

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, , , , , ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie