5 manieren om je blog te delen

Als je een blog hebt geschreven, wil je natuurlijk ook dat het wordt gelezen. Je hebt er immers tijd en energie in gestoken om waardevolle content voor je doelgroep te creëren. Natuurlijk plaats je primair je blog op je eigen website. Helaas is het niet zo dat je doelgroep daar elke dag even op gaat kijken om te zien of jij al een nieuw blog hebt geschreven. Je zult dus meer moeten doen zodat je lezers je kunnen vinden. Bij deze geef ik je een aantal mogelijkheden. Het is afhankelijk van je doelgroep, welke opties het best bij je passen.

Je blog delen via LinkedIn

In Nederland heeft het zakelijke platform LinkedIn zo’n 8 miljoen profielen. Mensen gebruiken LinkedIn primair om hun netwerk te onderhouden en uit te breiden. Maar LinkedIn wordt ook ingezet voor het werven van personeel, het zoeken naar een baan of het delen van kennis. Vooral dat laatste maakt LinkedIn een interessante plek om je blog te delen. Je kan via een ‘update’ de link naar je blog plaatsen. LinkedIn biedt via ‘artikel schrijven’ ook de mogelijkheid om een compleet blog te publiceren, maar realiseer je dan dat Google niet dol is op ‘duplicate content’.

Je blog delen via Facebook

Facebook is het sociale medium met de meeste gebruikers en daarmee is het potentiële bereik ook het grootst. Net als op LinkedIn kan je er je blog delen door de url van je blog te kopiëren in een bericht. Facebook neemt dan automatisch de titel en de uitgelichte afbeelding over. Zelf kan je met een stukje tekst aangeven waar het blog over gaat en waarom mensen het vooral moeten lezen.

Je blog delen via Google+

De toegevoegde waarde van Google+ zit ‘m niet in het aantal actieve gebruikers. Het alternatief voor Facebook is vooralsnog niet geworden wat Google in gedachten had. Maar delen op Google+ draagt wel bij in de vindbaarheid van je blog. Het is immers Google die de volgorde van de zoekresultaten bepaalt en vanzelfsprekend worden activiteiten op het eigen sociale platform gewaardeerd. Als je nog geen eigen pagina hebt op Google+, kan je die eenvoudig aanmaken via je Google-account.

Je blog delen via Instagram

Bij een blog denk je aan tekst. En als je aan tekst denkt, denk je niet meteen aan Instagram. Dat is de reden waarom ik in de blogtraining ook uitgebreid aandacht besteed aan de afbeelding bij je blog. Want met een goede, intrigerende afbeelding trek je ook lezers naar je blog. En de afbeelding kan je delen via beeldgeoriënteerde sociale media als Instagram. Er zijn verschillende hulpprogramma’s en applicaties die je kunnen helpen om van een foto een echte eyecatcher te maken. In een ander blog kan je daar meer over lezen.

Je blog delen via Pinterest

Save and share everything of interest on Pinterest. De mensen die bekend zijn met Pinterest, zijn er meestal ook erg enthousiast over. Voor wie het niet kent: Pinterest werkt met thematische prikborden. Je kan zelf de thema’s bepalen en vervolgens daar afbeeldingen op ‘prikken’. Het leuke is dat als je op die afbeelding klikt, de website wordt geopend waar die afbeelding vandaan komt. Op die manier werkt Pinterest als een soort visuele bladwijzer. En ziedaar de mogelijkheden voor je blog: pin de afbeelding op een van je borden en andere mensen kunnen het zien en overnemen. Zorg wel voor de juiste ‘tags, want ook Pinterest werkt met zoekwoorden.

Ik wens je veel succes en vooral veel lezers. Ook ben ik benieuwd wat jouw ervaringen zijn bij het onder de aandacht brengen van je blog. Heb je nog tips? Ik hoor het graag!

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, ,

Er is 1 reactie op 5 manieren om je blog te delen

  1. Magento Developer freelance 7 november 2018 at 14:14 #

    Fijn artikel!

Geef een reactie