Deze 5 tips voor Instagram mag je niet laten liggen!

Instagram blijft groeien en biedt steeds meer mogelijkheden. In dit artikel vijf praktische tips waarmee je bij blijft.

1. Maak influencer marketing campagnes
Mensen hebben de neiging om mensen en niet logo’s te vertrouwen. We kopen sneller een product of dienst van iemand die we vertrouwen en die dit product of dienst aanbeveelt.

2. Adverteer op Instagram Stories
Als je nog niet adverteert, dan moet je daar snel mee beginnen. Instagram-advertenties kunnen worden bereikt met behulp van de gegevens van Facebook-advertenties. De Facebook tool voor vergelijkbare doelgroepen zal u helpen om nieuwe doelgroepen (die vergelijkbaar zijn met je klanten) te bereiken. Door op beide kanalen te adverteren, zorg je ervoor dat jouw bericht klanten bereikt via Facebook en Instagram.

3. Plaats infographics
Lange teksten met ingewikkelde uitleg kun je beter vermijden op Instagram. Heb je al eens gedacht aan Infographics?

Als je wat budget hebt, kun je met een graphics designer werken aan een eenvoudige infographic. Maar je kunt ze ook maken met Canva of Piktochart.

Zorg wel dat je niet te veel informatie in één plaatje stopt. Gebruik dan meerdere plaatjes of maak een instagram story.

4. Verzamel en plaats user-generated content
Instagram is het meest succesvolle en populaire kanaal om via foto en filmpjes voor een campagne te gebruiken. Mensen vinden het vaak makkelijker om emoties met een plaatje of filmpje te tonen dan met een tekst.

Als je dus een campagne met je klanten maakt, is dat de beste manier om je populaire klanten je boven water te krijgen en te bouwen aan jouw betrokkenheid met jouw klant.

Als je je Instagram timeline op je website plaatst, verhoog je daar direct de tijd mee die mensen op je website blijven en verhoog je je kans dat mensen overgaan tot actie (koop).

5. Maak je afbeeldingen shoppable
Het taggen (vermelden) van producten in beeld is een vrij nieuwe manier op Instagram. Je kunt dus één of meer items in het beeld taggen en als mensen daarop klikken, krijgen ze aanvullende informatie, zoals naam, prijs etc.

Wacht niet te lang en ga direct aan de slag met deze tips. Je zult versteld staan van de resultaten!

Jeroen ’s-Gravendijk
The New Media Factory

Deel dit bericht met je netwerk: