Basistraining bloggen van A tot Z

De oprichtster en eigenaresse van desocialmediatraining.nl begreep het niet. Terwijl ze zelf voortdurend een volle zaal trok met haar eigen trainingen, kwam de training Boeien, binden, bloggen maar moeizaam van de grond. De eerste trainer die ermee aan het werk was geweest, had het nooit tot een daadwerkelijke trainingssessie weten te brengen en zelf heb ik ook de grootste moeite om voldoende deelnemers bij de training te krijgen. En dat terwijl bloggen booming business is en de training door de deelnemers enorm wordt gewaardeerd.

What’s in a name?

Soms maken we de dingen moeilijker dan ze zijn. De training die ik geef, is heel elementair. Je wordt van A tot Z meegenomen in alles wat er bij zelfstandig bloggen komt kijken: wat is je doel, wie zijn je doelgroepen, wat zijn de thema’s en onderwerpen, waar moet je allemaal aan denken bij het schrijven, het belang van een goede afbeelding bij je blog, hoe maak je die dan en als alles klaar is; hoe zorg je voor lezers? Kortom, een training die iedereen snapt en kan volgen en een must voor iedereen die serieus iets met bloggen wil. En dan ben ik zo dom geweest om daar een ingewikkeld naam aan te geven omdat die zo lekker allitereert.

Dezelfde training, een nieuwe naam

Ik hou van eenvoud. Zoals een winkel waar Beter Horen op de gevel staat. Of een restaurant met de naam Kiplekker. Mijn communicatieadvies en schrijfstijl kenmerken zich ook als helder en doelgericht. Ik schrijf geen proza, maar teksten die gewoon hun werk moeten doen. Ook mijn blogtraining zit zo in elkaar. Beginnende bloggers reageren met: Oh, werkt het zo! Dat kan ik wel. Meer ervaren schrijvers van blogs die al jaren aan het worstelen zijn, reageren vaak met: Had ik dat eerder geweten… Vandaar een nieuwe naam voor een training die al enkele jaren staat als een huis: basistraining bloggen van A tot Z.

Veel te goedkoop!

Een andere opmerking die ik regelmatig krijg van andere trainers, is dat de training veel te goedkoop is. Als je serieus wilt worden genomen, moet je voor een training minimaal € 500 vragen, zeggen ze. Wat duur is, zal ook wel goed zijn, denken de mensen. Ik geloof daar eerlijk gezegd niet in en hou er ook niet van. Mijn trainingen moeten ook toegankelijk zijn voor startende ondernemers, die hebben gespaard voor hun website en nu, door te bloggen, willen werken aan hun naamsbekendheid, bedrijfsidentiteit en online vindbaarheid. En als ik een training mag geven voor acht tot tien mensen, dan is dat prima betaald. Althans, dat is mijn mening. En ook voor vier of vijf enthousiaste cursisten kom ik graag mijn bed uit.

Basistraining bloggen

Een nieuwe naam dus, voor een complete training in bloggen. Ik ben benieuwd of het gaat werken. En ik ben ook benieuwd naar je mening hierover. Meer weten? Bel of mail me dan.

 

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie