Per 15 juni 2024 verhuizen wij naar ABOG Business Centre – Vernadiumweg 25 – Amersfoort

De beste tijdstippen om content via LinkedIn te plaatsen anno 2023

In mijn LinkedIn trainingen heb ik standaard het onderzoek van bureau Coosto zitten met o.a. de beste tijdstippen om op LinkedIn te posten. Nu is een paar weken geleden het nieuwe onderzoek 2023 naar de beste tijdstippen om de plaatsen uitgekomen. Het leek mij goed dit met je te delen.

In 2020 zijn we ons massaal anders op de socials gaan gedragen onder invloed van Corona. We hadden opeens veel meer vrije tijd omdat we niet meer naar kantoor konden, niet meer de kinderen van school hoefden te halen en we mochten niet meer naar de sport. Dus we gingen ook op andere tijden de socials checken. Coosto is dat gaan onderzoeken en daar kwamen fors andere adviezen uit in 2020 dan we uit 2019 gewend waren.

Voor LinkedIn is het anno 2023 toch ook weer anders dan vorig jaar. Dit zijn de tijdstippen met de meeste interactie op LinkedIn:

  • Dinsdagen en donderdagen zijn het beste om te posten
  • Donderdag om 15.00 uur en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur zijn de piektijden voor interactie op LinkedIn.
  • Op alle door de weekse dagen zie je piektijden in de ochtend tussen 09.00 en 11.00 uur en na de lunch rond 15.00 uur.

Coosto legt uit dat er vorig jaar even een opleving was van activiteit naar de avond (vooral donderdagavond) en in het weekend, maar die trend is al weer voorbij.

Ben je benieuwd naar het hele onderzoek met ook de piektijden voor andere social media, klik dan op deze link

Gebruik je de timer al op LinkedIn om in te plannen?

Nog niet zo lang geleden heeft LinkedIn de timer geïntroduceerd op de persoonlijke profielen en de bedrijfspagina. Zo kun je vooruit werken met de content en het alvast inplannen voor later in de week op de beste tijdstippen.

Zo werkt het:

Timer LinkedIn

 

Ik wens je veel succes!

Meer weten?

Realiseer jij je dat er toch wel veel wijzigt in LinkedIn en loop je met vragen rond, boek dan een LinkedIn Expert sessie van 1 uur waarbij je al je vragen kunt stellen. Dat kan op onze trainingslocatie in Soest of gewoon van achter je eigen laptop of PC via ZOOM.

Judith de Pagter
Expert en trainer in LinkedIn

 

Deel dit bericht met je netwerk: