De ultieme tip om mooie foto’s en video’s te maken met je smartphone

Zoals je op deze foto ziet, stel ik scherp met mijn iPhone door een vinger op het scherm te drukken tot AE/AF vergrendeling verschijnt. Op de foto zie je de iPhone 7+, maar dit werkt bij alle iPhones hetzelfde. Ook voor Android-smartphones is het mogelijk om met je vinger op het scherm te drukken en te bepalen waar je de scherpte wilt hebben. AE/AF vergrendeling betekent dat je de scherpte en de licht-balans vastzet. Je kunt dus daarna de afstand tot het onderwerp wat je fotografeert of filmt niet meer wijzigen. Bij iedere foto en bij ieder video-shot moet je daarom opnieuw de scherpte bepalen en dit vastzetten door je vinger op het scherm te drukken. Wil je weer uit deze modus gaan? Druk dan eenmaal met je vinger op het scherm. (tik!)

Het is verbazingwekkend hoeveel mensen niet weten dat je ook op je smartphone scherp kunt stellen. Deze tip is zowel voor foto’s als voor video’s te gebruiken. Je foto’s en video’s zullen zoveel beter worden op het moment dat je dit gaat doen. Ook kun je op deze manier scherpte-diepte krijgen (je onderwerp scherp op de voorgrond tegen een onscherpe achtergrond). Vooral bij close-ups levert dit mooie plaatjes op!

Meer leren over professionele video’s maken met je smartphone? Geef je op voor de Basiscursus Video maken met je smartphone via social media van 9 januari 2018.

Dit blog is geschreven door Geertje Algera.

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, , , ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie