Doelgroepen selecteren in je Mailchimp Audience

In Mailchimp kun je je mailinglijst (audience) met behulp van groups en tags opsplitsten in verschillende doelgroepen.

Voor het versturen van een nieuwsbrief naar het juiste deel van je doelgroep (segment) heeft Mailchimp een nieuw scherm gemaakt (dat onderdeel is van de Campaign instellingen).

Helaas is dat scherm nogal bewerkelijk als je uitgebreidere selecties wilt maken op basis van meerdere criteria. Bijvoorbeeld, als je een nieuwsbrief wilt versturen naar personen met een bepaalde tag die ook onderdeel zijn van een specifieke groep.

Gelukkig is de oorspronkelijke en veel makkelijkere manier om selecties te maken nog steeds beschikbaar. Waar precies en hoe het werkt zie je in deze video:

Alle essentiële Mailchimp vaardigheden vlot onder de knie krijgen? Begin dan nu met de online cursus Mailchimp. Deze overzichtelijke e-learning omgeving bevat meer dan 40 videolessen.

Geen urenlange video, maar beknopte video’s overzichtelijk per onderdeel gegroepeerd, zodat je de cursus stap voor stap in je eigen tempo kunt volgen, makkelijk terug kunt vinden waar je gebleven bent en je kunt de lessen net zo vaak herhalen als je wilt. Bekijk de online cursus MailChimp→

Onzeker over je Mailchimp vaardigheden?

Vraag je je af of alles goed is ingesteld en of het misschien makkelijker of beter kan? Dan word je vast wijzer van een van deze interactieve Mailchimp cursussen:

1 dag, Hilversum

0,5 dag

3 + 1 uur

Deel dit bericht met je netwerk: