Facebook protect? Wel of niet doen?

Als het goed is, krijg je deze maand de vraag of je voor een bepaalde datum je Facebookaccount (beter) wilt beveiligen. Het komt erop neer of jij jouw tweestapsverificatie aan wil zetten. De vraag is of je daarop zit te wachten.

Je Facebookaccount beveiligen

Tweestapsverificatie verbetert de veiligheid van je online (Facebook) accounts aanzienlijk, vooral als je externe verificatieapps gebruikt. Deze belangrijke functie wordt al lange tijd (te weinig) ingezet op het internet.

Facebook ziet dat er te veel hackers kunnen inloggen op Facebookaccounts van Facebookgebruikers. Met een emailadres om in te loggen en een makkelijk wachtwoord te gebruiken zoals je verjaardag 01011970, verjaardagen van de kinderen of Voornaam123!, red je het niet meer mee.

Facebook pagina beheerders werden sowieso al geadviseerd om hun persoonlijk Facebookprofiel te beveiligen met een tweestapsverificatie.

Ik wil geen Facebook tweestapsverificatie! 

Dat kan! Maar dat betekent ook dat je stopt het Facebook platform te gebruiken. META heeft de beveiliging opgeschroefd, net zoals de beveiliging van het gebruik van je bankgegevens, alleen hebben sommige mensen die Facebook gebruiken daar meer moeite mee.

Hoe zet je, jouw tweestapsverificatie aan?

(uitleg voor de Laptop/ Desktop omgeving)

Als je ingelogd bent in je privé account, ga bovenaan rechts naar het ‘driehoekje’ met de punt naar beneden en klik op ‘instellingen en privacy’. Klik dan op ‘Privacycontrole’. Ga dan naar ‘je account veilig houden’. Daar kan je kiezen tussen een verificatie app (zoals google Authenticator) of dat er een SMS gestuurd wordt naar je mobiele telefoon. Mijn advies is om – als Google Authenticator jou niks zegt – de SMS-optie te kiezen. Dit houdt in: als je inlogt op je Facebook account dat er een SMS-code (6 cijfers) binnen komt op je mobiele telefoon en die moet je dan even (extra) invullen.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Neem contact op met Jeroen ’s-Gravendijk: info@desocialmediatraining.nl
Hij is onze Facebooktrainer en eigenaar van TNMF.nl

 

 

Deel dit bericht met je netwerk:

Facebook trainer - Jeroen 's-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk heeft een hotelschool achtergrond en heeft daar geleerd hoe je mensen kan beïnvloeden op een sociale manier. Via een uitstapje naar Direct Marketing, waar hij als klantenservicemanager werkzaam was, startte hij in 2010 met zijn social mediabureau The New Media Factory – www.tnmf.nl.

Gerelateerde training

1-op-1 Facebook coaching voor de ondernemer - online via ZOOM

Bekijk training