Geld verdienen met bloggen

Een van de vragen die ik tijdens de training ‘Boeien, binden en bloggen’ stel, is waarom je zou gaan bloggen. Bloggen is ooit begonnen doordat mensen de behoefte voelden om dingen online te delen. Die dingen waren meestal ervaringen, kennis of kunde. Ze werden volledig belangeloos op blogsites als Blogger of Blogspot geplaatst en als auteur was je blij als het werd gelezen en nog blijer als lezers erop reageerden. Pas later zijn mensen gaan bloggen om er geld mee te verdienen. Maar hoe werkt dat dan?

Meer bezoekers, meer fans

Een manier om geld te verdienen met bloggen, is te bloggen voor de onderneming waarvoor je werkt. Dat kan je eigen zaak zijn, maar ook het bedrijf waar je in loondienst werkt. Door consequent en planmatig te bloggen, draag je bij aan de vindbaarheid van je organisatie. De blogs plaatst je op de website en vervolgens kan je de url of fragmenten uit de blogtekst delen via sociale media. Dat zal traffic genereren naar de website van het bedrijf, waar de mogelijkheid ligt tot verdere acties zoals het aanmelden voor de nieuwsbrief of het vragen om meer informatie. Doe je dit regelmatig op de goede manier, dan zal je dat gegarandeerd terugzien in de bezoekersaantallen op je website. Je krijgt steeds meer mensen die je gaan volgen en delen: fans. En dat geeft je de mogelijkheid om meer geld te verdienen met je bedrijf.

Bloggen in opdracht

Als je het bloggen een beetje onder de knie hebt, dan kan je er geld mee verdienen door blogs te schrijven voor anderen. Zo langzamerhand weten de meeste ondernemers wel dat het online draait om goede content. Blogs zijn de manier om je website regelmatig te voorzien van verse content en daarnaast heb je meteen materiaal om te delen via sociale media als Facebook en LinkedIn. Het fijne is dat de meeste ondernemers geen tijd hebben om zelf te gaan bloggen. Of ze beginnen er vol goede moed aan, om het na een paar maanden te laten verwateren. Daar liggen kansen voor jou om met bloggen geld te verdienen. Zorg dat ondernemers je weten te vinden en bied ze een aantrekkelijk blogabonnement.

Bloggen als expert

Als je in staat bent om lekker vlot te schrijven over onderwerpen die fabrikanten van consumentenproducten interessant vinden, dan ligt er een gouden toekomst voor je open. In de Verenigde Staten zijn er professionele bloggers die jaarlijks miljoenen verdienen door te bloggen over producten voor de consumentenmarkt. Je hebt er autobloggers, computerbloggers, fashionbloggers, reisbloggers en ga zo maar door. Voor elk segment zijn er tal van bloggers en degenen die veel volgers hebben, zijn invloedrijk en daarmee van groot belang voor de betreffende branche. Ook in Nederland zijn er professionele bloggers die op deze manier hun geld verdienen. Vaak is het ontstaan uit liefhebberij en enthousiasme en uitgegroeid tot een manier om een inkomen te genereren. Google maar eens op beautyblogger…

Welke koers kies jij?

Zelf blog ik vooral omdat ik het leuk vind en het aansluit bij mijn vak als tekstschrijver en communicatieadviseur. Mijn klanten zijn er blij mee en daarnaast geniet ik ervan om mijn kennis en vaardigheden te delen in de trainingen die ik geef. Ik wens je heel veel plezier en succes. Ook ben ik erg benieuwd welke weg jij kiest en wat jouw ervaringen zijn. Ik hoor het graag!

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie