Haal meer rendement uit je blog

Bij desocialmediatraining.nl zijn we voortdurend bezig om onze trainingen en workshops te verbeteren en uit te breiden. We zijn het aan onze stand verplicht om onze cursisten mee te nemen in de laatste ontwikkelingen en trends. En zo hebben we bij deblogtraining.nl een nieuwe training toegevoegd waar je kan leren hoe je een goede afbeelding bij je blog maakt. De training heet Knippen, Plakken & Posten. De trainer, Erica Heijkoop, is een ervaren vormgeefster en grafisch ontwerper.

De waarde van de afbeelding

Ik zie te vaak dat mensen veel tijd hebben besteed aan de tekst van een blog en zich vervolgens realiseren: oh ja, er moet ook nog een plaatje bij. Snel wordt er iets over het onderwerp op internet gezocht en bij de tekst geplakt. Jammer, een gemiste kans. Want juist die afbeelding is de eyecatcher van je blog. De titel en de afbeelding vormen samen het uithangbord van je boodschap. Als je het goed doet, versterken de tekst en de afbeelding elkaar en nodigen ze je uit om het blog te gaan lezen.

Delen op sociale media

Zodra je blog klaar is en je hebt tekst en afbeelding op je website staan, kan je de url gaan delen via de verschillende sociale media: Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. Juist dan zie je het belang van een goede afbeelding, want dat is wat het meest in het oog springt. Je kan er dus ook bewust voor kiezen om de titel of het onderwerp van je blog tekstueel in de afbeelding terug te laten komen. Met online applicaties als PicMonkey en Canva is het eenvoudig om tekst en beeld te combineren. Tijdens de training van Erica leer je daar alles over.

Combineer tekst en beeld

De training Knippen, Plakken & Posten is op dezelfde dag te combineren met Boeien, Binden & Bloggen. Je gaat in de ochtend aan de slag met de opzet van je blog. Je leert alles over doelgroepen, boodschappen en de structuur van je blog. Daarnaast krijg je tal van tips voor je tekst en inspiratie voor thema’s en onderwerpen. Na een lekkere lunch ga je verder met het maken van een goede afbeelding bij het blog dat je ’s ochtends hebt geschreven. Zo heb je binnen een werkdag alle verschillende disciplines die horen bij het bloggen, geleerd.

Als je daar meer over wilt weten, kijk dan op www.deblogtraining.nl of geef je op voor een training. Wellicht zien we elkaar binnenkort.

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie