HELP! Ik ben geen beheerder meer van mijn facebookpagina! En nu?

Ik krijg regelmatig vragen dat bedrijven of instellingen – door wat voor reden dan ook – ineens niet meer bij hun facebookpagina kunnen omdat de enige beheerder zijn profiel deactiveert of dat er een ‘nepaccount’ is aangemaakt als persoonlijk profiel en die bestaan ineens niet meer…

Tja, Facebook telefonisch bereiken is een uitdaging… Laat staan dat je even mailt en dan ook nog een reactie terug krijgt.

Laatst had ik weer een case van een organisatie waar dit speelde. Deze organisatie zat met z’n handen in het haar en hadden op allerlei verschillende manieren geprobeerd om Facebook te bereiken om het beheerderschap terug te krijgen.

Contact via Messenger

Ondertussen weet ik hoe de hazen lopen bij Facebook en heb ik als bureau TNMF, Facebook benaderd via Messenger. Dit is bij mijn weten de enige manier om ‘iets’ bij Facebook voor elkaar te krijgen.

Ik heb de case voorgelegd en je komt dan in een ‘admin dispute’ terecht. Dit houdt in dat de organisatie 8 documenten (in het Engels) moet overleggen + KVK registratie en dan gaat Facebook ermee aan de slag. Nu zijn wij in Nederland nogal eigenwijs en zou het ook kunnen met 7 documenten of zonder KVK registratie. Niet van dit alles….

Facebook is daar heel correct en duidelijk in. Na ongeveer een maand heen en weer ‘gemessengered’ tussen Facebook en opdrachtgever, hebben we het voor elkaar gekregen.

Heb jij hulp nodig?

Mocht jij een case hebben waar dit speelt, dan kan ik het voor je regelen! Overigens hou ik dan wel mijn uren bij en die breng ik in rekening….

Jeroen ’s-Gravendijk
TNMF – The New Media Factory