Per 15 juni 2024 verhuizen wij naar ABOG Business Centre – Vernadiumweg 25 – Amersfoort

Hoe geef je een collega toegang tot je Facebookpagina: Een stapsgewijze handleiding

Het beheren van een Facebookpagina voor je bedrijf of organisatie kan een geweldige manier zijn om je merk te promoten en in contact te komen met je doelgroep. Vaak is het echter nodig om de verantwoordelijkheden te delen en een collega toegang te geven tot de pagina. Gelukkig is dit proces vrij eenvoudig en kan het worden voltooid in een paar simpele stappen. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je een collega toegang kunt geven tot je Facebookpagina:

Stap 1: Zorg voor de juiste rol op Facebook

Voordat je een collega toegang kunt geven tot je Facebookpagina, moeten ze een Facebook-account hebben en jouw Facebookpagina moet aan dat account zijn gekoppeld. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je zelf beheerder bent van de pagina. Alleen beheerders hebben de mogelijkheid om anderen toegang te verlenen.

Stap 2: Navigeer naar de pagina-instellingen

Ga naar de Facebookpagina waarvoor je toegang wilt verlenen.

Klik op “beheren” rechts onder de omslagfoto.

Stap 3: Nodig een collega uit

In de linker zijbalk van de pagina-instellingen, klik je op “Paginatoegang” . Dit heette vroeger Paginarollen. Je ziet een lijst met personen die momenteel toegang hebben tot de pagina. Aan de rechterkant van het scherm vind je de knop “Nieuwe gebruiker toevoegen“.

Voer het e-mailadres in van de collega die je toegang wilt geven tot de pagina. Zorg ervoor dat het e-mailadres is gekoppeld aan zijn Facebook-account.

Selecteer de rol die je wilt toewijzen aan je collega. De beschikbare rollen zijn onder andere beheerder, redacteur, moderator, adverteerder en analist. Zorg ervoor dat je de juiste rol kiest op basis van de verantwoordelijkheden van je collega.

Klik op “Uitnodigen” om de uitnodiging te verzenden. Vul nog eerst je persoonlijk wachtwoord in om de uitnodiging door te zetten.

Stap 4: Wachten op acceptatie

Zodra je de uitnodiging hebt verzonden, gaat jouw collega naar de Facebookpagina waar hij of zij is voor uitgenodigd. Onder de omslagfoto komt nu een melding: U bent uitgenodigd om deze pagina te beheren. De collega moet deze melding accepteren om toegang te krijgen tot de Facebookpagina. Nadat de uitnodiging is geaccepteerd, heeft de collega de rol en toegangsrechten die jij hebt toegewezen.

Jeroen ’s-Gravendijk
Facebooktrainer bij desocialmediatraining.nl en eigenaar van The New Media Factory

Deel dit bericht met je netwerk:

Facebook trainer - Jeroen 's-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk heeft een hotelschool achtergrond en heeft daar geleerd hoe je mensen kan beïnvloeden op een sociale manier. Via een uitstapje naar Direct Marketing, waar hij als klantenservicemanager werkzaam was, startte hij in 2010 met zijn social mediabureau The New Media Factory – www.tnmf.nl.

Gerelateerde training

Cursus Facebook zakelijk toepassen (van a tot z) - live in Amersfoort

Bekijk training