Check je Google Ranking. Hoe hoog staat jouw website?

Voordat we in de statistieken duiken, eerst even de Google rankings in de context van het dagelijkse leven:

Begin jij ook zo vaak in Google als je naar iets op zoek bent? Kleding, een vereniging, advies, een schilder, een fysiotherapeut, een coach….

De kans is groot dat mensen die jouw hulp of organisatie zoeken dat ook doen.

Dus hoe hoger je in Google staat, oftewel hoe beter je Google ranking, hoe groter de kans dat ze met jou contact opnemen.

Heb je een idee welke woorden jouw potentiële klant intikt als zoekopdracht in Google als ze op zoek gaan? Dan kun je via de onderstaande link checken hoe hoog jouw site staat in de Google rankings voor die zoekwoorden:

Doe de Google ranking check via Ghome.nl »

In het onderstaande filmpje zie je hoe ik via Ghome.nl check hoe mijn site in de zoekmachineresultaten scoort op het zoekwoord ‘Cursus MailChimp’.

Jouw bedrijf beter vindbaar maken via Google? Tijdens de SEO cursus komen alle essentiële tips, tools en trucs aan bod. Meer over de 1-daagse SEO cursus »

Google Ranking in de organische zoekresultaten

Nog even ter verduidelijking: het gaat dus om de vermeldingen van jouw webpagina’s in de organische Google zoekresultaten. De organische zoekresultaten beginnen onder de Adwords advertenties:

Google ranking organische zoekresultaten

Voor vermelding in de organische zoekresultaten hoef je niet te betalen. Het kost je wel iets: tijd. Maar als je het slim aanpakt, en het schrijven van kwalitatief hoogwaardige content waar je doelgroep blij van wordt een vast onderdeel maakt van je marketingactiviteiten, dan zul je snel je Google ranking verbeteren.

Gedetailleerde informatie over je Google Rankings

Met de online software van Wincher krijg je op een overzichtelijk manier snel inzicht in meer informatie over de Google rankings van je webpagina’s.

Je ziet in één oogopslag:

  • per zoekwoord welke pagina het beste scoort voor dat zoekwoord;
  • hoe vaak er maandelijks gemiddeld wordt gezocht op dit zoekwoord;
  • de ontwikkeling van je Google ranking per zoekwoord in een grafiek.

Google ranking check met Wincher

Klik hier en lees meer op Wincher.com

Een onmisbare tool dus als je zoekmachine optimalisatie serieus neemt.

Bonustip: koppel de Google Search Console aan je website. Dan beschik je daarin via de optie “Prestaties” over nog meer informatie over de zoekresultaten van je website.

Niet tevreden met je Google ranking?

Heb je de test ook gedaan en vind je dat jouw website te laag staat? En wil je graag weten wat je kunt doen om je website beter vindbaar te maken? Dan is de 1-daagse SEO cursus “Maak je website beter vindbaar” iets voor jou:

Programma en data SEO cursus bekijken

Je website optimaliseren voor Google kun je daarna zelf, zonder technische gedoe. Deze SEO cursus bespaart je veel tijd omdat je niet zelf alles hoeft uit te zoeken via het lezen van allerlei artikelen en bekijken van YouTube filmpjes van uiteenlopende kwaliteit. En zo’n cursusdag is natuurlijk een mooie stok achter de deur. Einde uitstelgedrag want er staat een concrete cursusdatum in je agenda!

Deel dit bericht met je netwerk: