Hoe maak je een nieuwsbrief op LinkedIn

Het hing al enige maanden in de lucht en nu is het eindelijk zover. Ook binnen mijn eigen netwerk heb ik de eerste uitnodiging ontvangen om me te abonneren op een nieuwsbrief. Nu zul je zeggen dat er niets bijzonders is aan een nieuwsbrief. Dat klopt. Je ziet ze te pas en te onpas in je mailbox. Maar op LinkedIn is het wel een nieuw fenomeen, met tal van interessante mogelijkheden.

Hoe ziet zo’n uitnodiging er uit?

Als ik onder de knop MIJN NETWERK kijk, zie ik het volgende:

Een uitnodiging om een nieuwsbrief te volgen van iemand uit je netwerk, ziet er dan zo uit:

Hoe maak je een nieuwsbrief?

Voor je zelf kan beginnen met het maken van nieuwsbrieven op LinkedIn, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Je kan er dus niet zomaar mee aan de slag. Op het Helpcentrum van LinkedIn heb ik opgezocht wat die voorwaarden zijn. Dit is wat er over kon vinden:

Je krijgt van LinkedIn toegang als je voldoet aan de toegangscriteria voor LinkedIn nieuwsbrieven:

  1. Een publieksbasis van meer dan 150 volgers en/of connecties.
  2. Recente shares op LinkedIn van elk type met originele inhoud (bijvoorbeeld het maken van berichten met tekst, afbeeldingen of video’s, het publiceren van artikelen, enz.).
  3. Een geschiedenis van het naleven van de LinkedIn Beleidslijnen voor de professionele community en een goede reputatie op LinkedIn.

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je de creatormodus aanzetten om een nieuwsbrief te maken. Wil je eerst meer weten over de creatormodus, dan raad ik je aan mijn blog te lezen die ik hierover onlangs heb gepubliceerd: ‘Maak van je connecties volgers op LinkedIn’.

Zodra je ceatormodus weer uitschakelt, heb je geen toegang meer tot het maken van nieuwe LinkedIn nieuwsbrieven. De nieuwsbrieven die je al hebt gemaakt, blijven wel toegankelijk. Als je creatormodus op enig moment weer inschakelt, kun je opnieuw aan de slag met het maken van nieuwsbrieven.

Waarom een nieuwsbrief?

Het LinkedIn Helpcentrum zegt hierover dat je nieuwsbrieven kunt inzetten om regelmatig (je kunt de frequenties van de nieuwsbriezen instellen) via LinkedIn te praten over onderwerpen waar jij een passie voor hebt. LinkedIn leden die zich hebben geabonneerd op jouw nieuwsbrief blijven zo op de hoogte van nieuwe artikelen die jij publiceert. Op deze manier werk je aan binding met en betrokkenheid van jouw publiek.

Zodra je de nieuwsbrief publiceert, maakt LinkedIn het gemakkelijk om al jouw connecties of volgers uit te nodigen om zich te abonneren op jouw nieuwsbrief. Na de publicatie van de nieuwsbrief stuurt LinkedIn automatisch push berichten naar al jouw abonnees om de weergaven te stimuleren.

Het grote verschil met ARTIKELEN is dat die niet actief door LinkedIn worden gepushed maar door de algoritmes van LinkedIn aan een deel van jouw netwerk worden getoond. Het lijkt dus op dat deze nieuwe mogelijkheid erop is gericht om meer op te vallen. De tijd zal leren of het ook zo werkt. Ik ga er in ieder geval binnenkort mee aan de slag om ervaring op te doen. En zodra ik die ervaring heb, ga ik die zeker verwerken in mijn trainingen in LinkedIn.

Overigens is het zo dat je naast je nieuwsbrieven ook gewoon artikelen kunt blijven plaatsten op LinkedIn.

Ben je enthousiast en wil je meer weten?

 In het LinkedIn Helpcentrum zijn verschillende links waar je meer informatie kunt krijgen over hoe het precies werkt en krijg je tips hoe je een betere nieuwsbrief kunt maken:

Binnenkort ontvang jij als connectie of als volger vast ook een uitnodiging om mijn eerste nieuwsbrief in LinkedIn te komen volgen. Ik nodig je bij deze alvast uit om die uitnodiging te accepteren! En uiteraard ben ik benieuwd naar jouw ervaringen met nieuwsbrieven! Laat het mij weten in een commentaar onder dit artikel.

Heb je in de tussentijd vragen? Laat het mij weten via de contactpagina van mijn website of rechtstreeks via e-mail: info@judithdepagter.nl of telefonisch op 035-588 17 17.

Deel dit bericht met je netwerk:

Trainer in LinkedIn - Judith de Pagter

Sinds 2010 ben ik zelfstandig expert en trainer in LinkedIn. Ik heb inmiddels ruim 6,000 cursisten op praktische wijze geholpen maximaal rendement online te bereiken.