Waarschijnlijk kan je website mobielvriendelijker

Wist je dat gemiddeld zo’n 60% van de bezoekers je website via mobiel bekijkt?

Dat betekent dus dat je website op zo’n klein schermpje net zo goed of zelfs beter zou moeten werken dan op een laptop of desktop.

Een paar praktische mobile first design tips die je daarbij helpen:

1. Hou het simpel en snel

Op mobiel is minder ruimte, dus hou het ontwerp van je pagina rustig en overzichtelijk. Gebruik niet te veel tekst en afbeeldingen die ervoor zorgen dat het laden traag gaat. Mensen zijn onderweg vaak nog ongeduldiger, als het gaat om websites.

2. Grote knoppen en leesbare teksten

Je probeert met je vinger iets aan te klikken, maar de knoppen zijn te klein – frustrerend toch? Maak daarom knoppen groot genoeg voor duimen, zorg voor witruimte boven en en onder linkjes en zorg ervoor dat teksten makkelijk te lezen zijn zonder in te zoomen.

4. Interactieve elementen

Maak gebruik van elementen die goed werken op mobiel, zoals horizontale sliders, uitklaptekstjes (die je ook vaak ziet bij de “FAQs”, de veelgestelde vragen), en secties die je van elkaar scheidt met een streepje en een verschillende achtergrondkleur. Deze elementen maken de pagina niet alleen visueel interessanter, maar maken ook de navigatie op mobiel gebruiksvriendelijk.

4. Test regelmatig zelf

Pak regelmatig je mobiel erbij als je je website aanpast. Werkt alles daar ook? Is alles goed te zien?

5. Mobile first webdesign in WordPress

Gebruik je WordPress, of van plan om daar je (nieuwe) website in te maken. Dan zie je in deze video hoe je een mobielvriendelijke header maakt voor je homepage, dienstenpagina of landingspagina:

Meer WordPress tips

Veel vragen over WordPress? En geen zin of tijd om uit te zoeken waar je de juiste templates, plugins, blokken en knoppen vindt? Dan is een van deze interactieve cursussen WordPress een slimme volgende stap:

Deel dit bericht met je netwerk: