Hoe MailChimp gebruiken voor je e-mailnieuwsbrief? De eerste stappen.

 

mail-yellow-white

Met MailChimp maak je eenvoudig professionele digitale mailings

Het maken van een mailing met een gewoon mailprogramma zoals Microsoft Outlook, Gmail of Apple mail, kan een frustrerende bezigheid zijn. Teksten en afbeeldingen die steeds verspringen, gedoe met HTML codes en foutmeldingen bij het verzenden naar een grote hoeveelheid mailadressen…

Met het gratis online programma van MailChimp zijn die problemen verleden tijd.

Met MailChimp maak je professionele e-mailnieuwsbrieven zonder dat je daarbij kennis nodig hebt van programmeren met HTML. Daarnaast bevat MailChimp een gebruiksvriendelijke fotobewerkingsmodule, dus gerommel met Paint of andere grafische software om foto’s uit te snijden en te verkleinen is ook niet meer nodig.

In de onderstaande video zie je in vogelvlucht hoe MailChimp werkt:

En deze 3 tips helpen je bij de eerste stappen met MailChimp:

1. Een gratis MailChimp account aanmaken

Klik hier en download de instructie waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je MailChimp account aanmaakt.

2. Je mailinglijst vullen

In de onderstaande video leg ik je uit hoe je eenvoudig een grote hoeveelheid mailadressen vanuit Excel importeert in MailChimp.

3. Een aanmeld-, inschrijf, of koopknop maken

In de onderstaande video een voorbeeld van de gebruiksvriendelijke ‘drag-and-drop’ editor van MailChimp. Met deze “blokkendoos”, bouw je stap-voor-stap je e-mailnieuwsbrief. In de video laat ik je zien hoe je een knop met link toevoegt waar mensen op kunnen klikken en worden doorverwezen naar bijvoorbeeld een inschrijfpagina op je website.

Liever een dag cursus volgen dan een week tijd verliezen aan uitzoekwerk? Volg dan de cursus MailChimp op dinsdag 23 mei 2017.
Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Reageer jij als eerste?

Geef een reactie