Indrukwekkende afbeeldingen maken met AI (Leonardo.ai, alternatief voor MidJourney)

Door Martijn Baltes

Wil je afbeeldingen maken met AI en zoek je iets dat toegankelijker is dan Midjourney? Dan is Leonardo.ai (gratis) een aanrader.

In deze video zie je hoe je hiermee eenvoudig fraaie afbeeldingen maakt in allerlei stijlen:

Uniek in Leonardo.ai is deze handige functie als je niet zo goed bent in het verzinnen van de juiste prompts: met behulp van een eenvoudige prompt genereert Leonardo.ai meerdere uitgebreide prompts voor je.

Vervolgens kies je de prompt die het beste bij jouw artikel past en genereert Leonardo.ai meerdere afbeeldingen.

En hier houdt het niet op. Nog een handige tool:

Binnen Leonardo.ai kunnen de gegenereerde afbeeldingen vervolgens worden geüpscaled naar een hogere kwaliteit (meer pixels).

Wil je de afbeelding vervolgens op de juiste grootte hebben voor de uitgelichte afbeelding in WordPress? Dan kun je voor de fotobewerking gebruik maken van Befunky (soort gratis online Photoshop) om de afbeelding vierkant te maken en te verkleinen naar het gewenste aantal pixels. Ook dat zie je in de bovenstaande video.

Bonus tip: door de zoekmachine van Microsoft (Bing) kun je ook zeer fraaie afbeeldingen (met Dall-E 3) laten genereren. Alle foto’s van de kristallen op deze site heb ik gemaakt met deze gratis AI tool van Microsoft.

Beter en sneller professionele content maken?

Beheer je een WordPress website of maak je nieuwsbrieven met MailChimp en wil je je content naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van de nieuwste AI tools? Tijdens individuele WordPress en MailChimp trainingen kunnen we daar op maat mee aan de slag gaan. Interessant? Meld je dan nu aan of stel je vraag:

Halve dag individuele cursus

Halve dag individuele cursus

Deel dit bericht met je netwerk: