Instagram start verticaal video platform: IGTV

door Geertje Algera

Er is een nieuwe app van Instagram: IGTV (Instagram TV). Opvallend is dat Instagram het woord TV gebruikt in de app. De app is dan ook een soort tv-kanaal-app, maar dan voor verticale video. Ook maakte Instagram bekend nu 1 miljard gebruikers te hebben, een kanaal waar dus veel (mogelijke) klanten kunnen zitten. Het is kinderlijk eenvoudig om je eigen kanaal te starten, waarop je video’s van 15 seconden (minimum) tot 10 minuten (maximum) kunt delen. Overduidelijk een concurrent voor YouTube en mogelijk ook voor “ouderwetse” televisie.

Waarom verticaal?

Vroeger bekeken we video vooral horizontaal, op een tv-scherm, in de bioscoop, of later op een laptop. Sommige mensen zullen je dan ook voor gek verklaren als je zegt dat je verticale video’s gaat maken. Maar sinds de komst van de smartphone is verticale video bezig met een opmars. Het blijkt dat veel mensen hun telefoon niet kantelen als ze een video’s kijken. Verticale video is dus eigenlijk heel gewoon op je smartphone. Ook YouTube, LinkedIn en Facebook ondersteunen verticale video’s.

Hoe maak je verticale video’s via Instagram?

Om verticale video’s te maken voor Instagram Stories en Instagram TV is het belangrijk om te weten hoe dit platform werkt. Er is een “zakelijk vloggen met Instagram” training bij desocialmediatraining.nl op 11 september 2018, maar deze is reeds uitverkocht. De eerstvolgende training staat gepland op dinsdag 6 november 2018. In een halve dag leer je hoe je korte verticale verhalen maakt met je smartphone via Instagram Stories, en langere video’s via IGTV. Geschikt voor mensen met een smartphone, en (toegang tot) een zakelijk Instagram account. De video’s zijn ook te downloaden en vervolgens bruikbaar op andere sociale platformen zoals Facebook en LinkedIn. Volg je mij alvast op Instagram en IGTV? @geertjealgeramedia

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, , , ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie