Je Facebookaccount beveiligen tegen hacken

Ik kom op dit moment te veel mensen tegen met een Facebookpagina die gehackt of geblokkeerd is. Dit is altijd vervelend als je verder wil, want Facebook heeft nu eenmaal geen telefonische klantenservice om je te helpen…

Tip: gebruik tweestapsverificatie!

Het belangrijkste is dat je jouw Facebookaccount beveiligt met een tweestapsverificatie. Dit houdt in dat je naast je wachtwoord ook een 6-cijferige code in moet toetsen die je via SMS krijgt of via een Google Authenticator. Overigens als je wachtwoord je geboortedatum of 123456 of qwerty of welkom01 is, dan raad ik je echt aan om NU je wachtwoord te veranderen…

Hoe stel je tweestapsverificatie in?

Waar vind ik die tweestapsverificatie? (Ik leg het uit op een laptop of desktop omgeving)

  • Je logt in bij je Facebookaccount.
  • Je gaat rechts bovenaan naar het driehoekje naar beneden en ga naar ‘instellingen en privacy
  • Ga naar Privacysnelkoppelingen en ga naar accountbeveiliging (2de gedeelte onder Privacy). Daar kan je ook je wachtwoord aanpassen en dan ook je tweestapsverificatie aanzetten.
  • Als je een Google Authenticator hebt, dan kun je in deze app de code invoeren.
  • Heb je de Google Authenticator niet, klik dan op ‘andere verificatiemethode nodig?’ en kies SMS-bericht. Dan stuurt Facebook  een 6-cijferige code naar jouw mobiel en  dan kun je met die code verder inloggen.

Nu maar hopen dat je deze blog op tijd leest, voordat je gehackt wordt…

Jeroen ’s-Gravendijk
Facebooktrainer van DeSocialMediaTraining.nl

 

Deel dit bericht met je netwerk:

Facebook trainer - Jeroen 's-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk heeft een hotelschool achtergrond en heeft daar geleerd hoe je mensen kan beïnvloeden op een sociale manier. Via een uitstapje naar Direct Marketing, waar hij als klantenservicemanager werkzaam was, startte hij in 2010 met zijn social mediabureau The New Media Factory – www.tnmf.nl.