Ken je de Fleets op Twitter al? De wat?

Fleets kennen we van de stories die we ook op Instagram, Facebook en LinkedIn gebruiken.

Het is de horizontale timeline die boven in je social media app te zien is en zit boven de tijdlijn op je startpagina. Fleets geven je de mogelijkheid Twitter op een geheel nieuwe manier te gebruiken. Precies wanneer jij dat wil.

Met Fleets kan je gedachten van voorbijgaande aard delen, die 24 uur later weer uit het zicht verdwijnen. Deel persoonlijke of zakelijke onderwerpen met je volgers, zonder openbare reacties. Auteurs van Fleets kunnen zien wie hun Fleets hebben bekeken, zo ook de Twitteraccounts met afgeschermde Tweets.

Fleets zijn alleen zichtbaar in je social media apps voor Android en iOS. Fleets worden weergegeven als cirkels op de rij onder het menu-icoon en boven je tijdlijn.

Iedereen die een Twitteraccount heeft kan de fleets bekijken via je profiel door te klikken op je profielfoto.

Let wel: Wanneer je de Fleet van iemand hebt bekeken, kan de maker van de Fleet zien dat je deze hebt bekeken met de functie ‘Gezien door’, zelfs als tweets in je account zijn afgeschermd.

Jeroen ’s-Gravendijk
The New Media Factory

Deel dit bericht met je netwerk:

Facebook trainer - Jeroen 's-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk heeft een hotelschool achtergrond en heeft daar geleerd hoe je mensen kan beïnvloeden op een sociale manier. Via een uitstapje naar Direct Marketing, waar hij als klantenservicemanager werkzaam was, startte hij in 2010 met zijn social mediabureau The New Media Factory – www.tnmf.nl.