Groei Instagram zet door

Toen in 2014 Instagram met 350% groeide onder jongeren die massaal van Facebook vertrokken, is dit medium met een opmars bezig onder een steeds bredere doelgroep. Facebook is jaren geleden eigenaar geworden van Instagram.

Instagram in cijfers

Jaarlijks voert Newcom Research onderzoek uit naar het gebruik van social media in Nederland. In 2018 nam het aantal gebruikers van Facebook sterk af. Die daling heeft zich voortgezet, want 640.000 Nederlanders zijn in 2018 gestopt met Facebook. Het platform is daarmee dan wel een stuk minder populair geworden, het heeft nog altijd zo’n 10 miljoen gebruikers in Nederland. Instagram groeide verder onder gebruikers in ons land en kreeg er in 2019 830.000 nieuwe accounts bij. Een stijging van 20%. Inmiddels hebben 4,9 miljoen Nederlanders een Instagram account.

Werken met Instagram

De populariteit van Instagram past in de trend dat video en beeld een steeds belangrijkere rol gaan spelen in social media. Denk maar eens aan een post op LinkedIn of Facebook met een video. Meteen wordt je oog hier als een magneet naar toe getrokken. Posts zonder beeld, vallen inmiddels helemaal niet meer op.

Heb je plannen om met Instagram te gaan werken of wil je ontdekken of communicatie via Instagram iets voor jou zou kunnen zijn, kom de cursus ‘Zakelijk vloggen via Instagram’ volgen op 16 juli of 19 september 2019 van 09.30 tot 12.30 uur.

Gastdocent: Elja Daae, Instagram trainer.

Onderdelen van de cursus:

  • Uitleg van de basis van Instagram, maar waar ook aandacht wordt gegeven aan het maken van Stories via Instagram.
  • Wat werkt wel en niet op Instagram?
  • Waar moet je rekening mee houden?
  • Hoe zet je de # effectief in op Instagram?

Kortom een praktische training waarna je direct met Instagram aan de slag kunt!

Deel dit bericht met je netwerk: