MailChimp handleiding Nederlands (zelf je digitale nieuwsbrief maken)

Blijf in beeld met de email nieuwsbrief software van MailChimp

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de gratis Nederlandse MailChimp handleiding! En goed dat je aan de slag gaat met email marketing want e-mail is nog steeds een van de meest effectieve online marketing instrumenten wanneer je in beeld wilt blijven bij je doelgroep.

Vergeleken met de stortvloed aan vluchtige informatie op de sociale media, is de digitale nieuwsbrief een stabiele factor: uit onderzoek blijkt dat een email nieuwsbrief met waardevolle klantgerichte tips en informatie zelden wordt overgeslagen.

Deze gratis handleiding wordt aangeboden door Martijn Baltes van Vlot & Goed zelf succesvol online. Martijn verzorgt de cursus WordPress en cursus MailChimp voor desocialmediatraining.nl.

Video bij de Nederlandse MailChimp handleiding

Bekijk de video en leer hoe je met de drag-and-drop-editor zonder enige HTML kennis een digitale nieuwsbrief maakt:

Liever een dag cursus volgen dan een week tijd verliezen aan uitzoekwerk? Dan is de cursus MailChimp de oplossing voor jou. Meer info en data »

Tijdens de maandelijkse MailChimp cursus komen alle belangrijke onderdelen van MailChimp overzichtelijk en in de juiste volgorde voorbij. MailChimp wordt rustig uitgelegd in gewonemensentaal, je probeert alles zelf uit en ik help je direct als je vastloopt.

Waarom MailChimp gebruiken voor je digitale nieuwsbrief?

Een email nieuwsbrief wordt met veel meer aandacht gelezen dan korte berichten op de sociale media die vaak verloren gaan tussen de grote hoeveelheid updates van vrienden en promoties van andere bedrijven.

MailChimp: gratis nieuwsbrief software

mailchimp handleiding gratis

Tussen alle aanbieders van email nieuwsbrief software is MailChimp de favoriet van bloggers, ZZP-ers en het MKB. En het mooiste: de email nieuwsbrief software van MailChimp is gratis als je minder dan 2000 mailadressen op je mailinglijst hebt. En met de Nederlandse MailChimp handleiding houdt helemaal niets je meer tegen om binnenkort je eerste digitale nieuwsbrief te versturen!

Voordelen MailChimp online email nieuwsbrief software

MailChimp is een van de vele aanbieders van email nieuwsbrief software, dus waarom zou je voor MailChimp kiezen en aan de slag gaan met de gratis MailChimp handleiding?

 • Zoals eerder vermeld: de MailChimp email nieuwsbrief software is gratis tot 2000 mailadressen en 12.000 mailings per maand.
 • MailChimp heeft het vertrouwen van meer dan 7 miljoen gebruikers wereldwijd.
 • MailChimp is eenvoudig te koppelen aan je WordPress website
 • MailChimp is heel gebruiksvriendelijk: een fraaie digitale nieuwsbrief maken is eenvoudig, helemaal met deze gratis MailChimp handleiding. Kennis van HTML en programmeren is niet nodig.

Inhoud van de gratis MailChimp handleiding

In de gratis MailChimp handleiding leg ik je de basisvaardigheden uit zoals:

 • Het opzetten van je MailChimp account
 • Het maken van MailChimp templates (het ontwerp van je nieuwsbrief)
 • Een digitale nieuwsbrief maken en versturen met MailChimp
 • Het maken van een inschrijfformulier voor je website waarmee je nieuwe mailadressen verzamelt

Geen zin en tijd om het allemaal zelf uit te zoeken?

 • Is een handleiding niets voor jou? Liever zien en doen?
 • Teveel tijd verloren aan onduidelijke instructievideo’s op YouTube?
 • Direct antwoord op je vragen als het even niet lukt?
 • “Stok achter de deur” nodig?

Dan is de cursus MailChimp waarschijnlijk iets voor jou:

Deel dit bericht met je netwerk: