Mailchimp misser van het jaar (maak jij ‘m ook?)

Als je buiten Mailchimp een mooi ontwerp maakt voor je nieuwsbrief en dit in één keer als plaatje invoegt in een Mailchimp campaign, dan is de kans dat je nieuwsbrief in de spam belandt veel groter.

Daar zijn een paar redenen voor:

  1. Het afbeeldingsbestand is meestal te groot
  2. De mail bevat (vrijwel) geen tekst

Daarnaast is de afbeelding vaak niet goed leesbaar op mobiel. Alles wordt met dezelfde factor verkleint waardoor veel teksten moeilijk te lezen zijn.

Ik zie vaak dat de kerst- of eindejaarsgroet op deze manier gemaakt wordt en daardoor veel meer dan gemiddeld in de spambox belandt. Beste zonde van het geld en of de tijd die erin is gestopt!

Alle onderdelen uit de met 5 sterren gewaardeerde groepscursus zijn nu direct online te volgen (meer dan 40 videolessen van ongeveer 5 minuten per stuk). Lekker op je eigen werkplek in je eigen tempo je online e-mailcommunicatie verbeteren! Bekijk de online cursus MailChimp→

Op zich is het prima om met het ontwerp van je nieuwsbrief te beginnen buiten Mailchimp, bijvoorbeeld in Canva of in Adobe Illustrator. Vooral Canva biedt veel inspirerend voorbeelden, en je hebt alle vrijheid om alle plaatjes, teksten en icoontjes precies op hun plek slepen.

Ontwerp af? Knip het op in verschillende afbeeldingen en plak je teksten in de paragraafblokken van Mailchimp.

Dit is meer werk natuurlijk, maar de kans dat je in de spam-map belandt is vele malen kleiner.

Zien hoe je een grafisch ontwerp ombouwt naar een spam-proof Mailchimp-indeling? Bekijk dan de onderstaande video (mini-workshop, 18 minuten):

Eerstvolgende groepscursus MailChimp
Dinsdag 21 november 2023 (9.00u – 16.30u)
Nog 2 plekken beschikbaar

Onzeker over je MailChimp vaardigheden?

Vraag je je af of alles goed is ingesteld en of het misschien makkelijker of beter kan? Dan word je vast wijzer van een van deze interactieve MailChimp cursussen:

1 dag, Hilversum

0,5 dag

2 + 1 uur

Deel dit bericht met je netwerk: