De MailChimp uitschrijfbevestiging (vervangen door je eigen versie)

Als iemand zich afmeldt voor jouw nieuwsbrief, dan zien ze deze bevestigingspagina:

Die standaardpagina kun je wat fraaier maken door bijvoorbeeld de achtergrond wit te maken, je eigen logo te plaatsen en de teksten te vertalen zoals je ziet in het voorbeeld hieronder. Waar en hoe je dat precies doet, leer je tijdens de cursus MailChimp.

Maar wat je uit deze standaard MailChimp pagina niet kun verwijderen is het bovenstaande keuzelijstje waarmee mensen kunnen aangeven waarom ze de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen.

Al wat ervaring met MailChimp maar je denkt dat het makkelijker en mooier kan? Summiere uitleg gekregen van een collega en niet helemaal zeker van je zaak? Dan is een halve dag individuele MailChimp training iets voor jou!

De oplossing is het maken van je eigen uitschrijfbevestigingspagina. Vereiste is wel dat je een eigen website hebt.

Daar maak je een nieuwe pagina die verder niet zichtbaar is op de website.

Op die pagina heb je dan de complete vrijheid qua inhoud en vormgeving:

En dan de truc, je kopieert de URL van die pagina en die plak je in MailChimp op de volgende plek:

Audience » Sign Up Forms » Form Builder » Unsubscribe succes page

Vanaf dat moment zien mensen bij afmelden jouw bevestigingspagina in plaats van de standaard uitschrijfbevestiging van MailChimp.

Andere (vaak vergeten) belangrijke instellingen

Alhoewel MailChimp zeer gebruiksvriendelijk is, vindt niet iedereen snel de rode draad door deze Engelstalige software. Daar is natuurlijk een oplossing voor: de MailChimp cursus

Stap voor stap word je in de juiste volgorde door MailChimp geleid. Je mist de belangrijke en soms ‘verstopte’ instellingen niet en je bespaart een hoop tijd.

Meer weten? Klik dan op de onderstaande knop en lees wat je leert en bereikt met de cursus MailChimp: