Mijn favoriete 5 gadgets om video’s te maken met je smartphone

Geertje Algera filmt met haar iPhone en Manfrotto Pixi statief

Om mooie video’s en vlogs met je smartphone te maken heb je een goede smartphone nodig. Niet meer en niet minder. Ik adviseer altijd een model dat niet ouder is dan 2,5 jaar. Het is een misverstand dat je vervolgens nog voor honderden euro’s aan spullen aan moet schaffen. Zeker niet. Ik hou ervan om het zo simpel mogelijk te houden.

5 favoriete gadgets

Hierbij mijn 5 favoriete gadgets om video’s te maken met je smartphone. Allemaal online verkrijgbaar.

1: Je oordopjes (headset). Je headset is een perfecte microfoon om stemgeluid op te nemen als er niet teveel omgevingsgeluid is.

2: Een goede accu. Als je intensief aan het vloggen bent, gaat je batterij niet de hele dag mee. Een goede accu, bijvoorbeeld van Xtorm is een eerste levensbehoefte!

3: De Manfrotto Pixi Smart is mijn favoriete statief. Het is klein en heeft een stevige klem zodat je smartphone er niet uit valt. Verkrijgbaar in verschillende kleurtjes voor rond de 35 euro.

4: De Joby GripTight Gorillapod Stand Pro (50 euro) als alternatief voor de Manfrotto. De Joby is wat hoger en de klem is geschikt voor zowel horizontaal als verticaal filmen. Handig bijvoorbeeld als je veel Insta-stories maakt. Het Gorilla-systeem is fantastisch om creatieve shots te maken. Je bevestigt het bijvoorbeeld aan een lamp of aan een tak van een boom.

5: Voor zeer professioneel geluid is de Røde Smartlav+ dasspeld microfoon (59 euro) een aanrader. Hiermee heb ik twee jaar lang reportages voor televisie gemaakt. Geschikt om jezelf mee op te nemen, of om iemand te interviewen.

Zelf leren video’s maken met je smartphone?

Ook leren hoe je video’s filmt, monteert en online zet met je smartphone? Kom dan naar onze training op 9 januari 2018 aanstaande.

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie