Nieuw: de timer in LinkedIn nu ook in de bedrijfspagina

Al even geleden introduceerde LinkedIn het klokje bij het maken van een bijdrage waarmee je jouw posts kunt inplannen voor de toekomst. Handig, want eerder was dat zonder behulp van een betaald ondersteunend programma om post in te plannen in LinkedIn niet mogelijk.

Zo ziet dat eruit in jouw privé LinkedIn pagina:

 

Door op het ‘klokje’ naast BIJDRAGE te klikken, krijg je de mogelijkheid om datum en tijd in te stellen waarop LinkedIn deze bijdrage voor jou gaat verzenden.

Ik heb het al getest en het werkt prima.

Je kunt ook meerdere bijdragen van tevoren inplannen.

LinkedIn bedrijfspagina

LinkedIn test eerst of een nieuwe functionaliteit werkt in de privé omgeving en nu zijn ze zover dat deze functionaliteit ook is uitgerold voor de LinkedIn bedrijfspagina.

Eigenlijk werkt het voor de LinkedIn bedrijfspagina op dezelfde manier. Je gaat als beheerder naar de bedrijfspagina toe en klikt op BEGIN MET HET SCHRIJVEN VAN EEN BIJDRAGE, dan zie je dit:

Ook hier weer op het ‘klokje’ klikken om de bijdrage in te plannen op datum en tijd.

Wat zijn goede tijden om te posten op LinkedIn?

Zelf gebruik ik graag de informatie van Coosto die in januari 2022 onderzoek heeft gedaan naar de beste tijden voor interactie op LinkedIn. Dit zijn de top 3 momenten:

  • donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur
  • vrijdag om 10.00 uur
  • woensdag om 16.00 uur

Wanneer posten op LinkedIn?

Dit is de link naar het onderzoek van Coosto, die overigens ook de beste tijden om te posten voor Facebook en Instagram heeft onderzocht.

Meer weten?

Wil je naar aanleiding van deze tip meer weten van LinkedIn dan zijn er verschillende opties van het volgen van een klassikale training, tot het aanvragen van een in company training tot het afspreken van een 1-op-1 privé sessie. Via deze link kun je zelf je keuze maken om informatie te krijgen.

Judith de Pagter
desocialmediatraining.nl

Deel dit bericht met je netwerk:

Trainer in LinkedIn - Judith de Pagter

Sinds 2010 ben ik zelfstandig expert en trainer in LinkedIn. Ik heb inmiddels ruim 6.000 cursisten op praktische wijze geholpen maximaal rendement online te bereiken.

Gerelateerde training

LinkedIn zakelijk toepassen van A tot Z - live in Soest (1 dag)

Bekijk training