Nieuwe app: dit is wat je moet weten over Clubhouse!

Er is een nieuw opkomend social media-platform in de buurt: Clubhouse-voicechat.

Het lijkt eeuwen geleden dat sociale media voor het eerst op kwam om echte verbindingen te creëren en online een gemeenschapsgevoel te creëren. In een digitaal landschap van virale dansjes en een overvloed van influencers, verlegt Clubhouse de focus terug naar authentieke sociale interacties met behulp van echte gesprekken.

Hoe Clubhouse werkt

Clubhouse stelt gebruikers in staat om in realtime gesprekken te voeren door voice-chatrooms te creëren.

Eenmaal uitgenodigd, kunnen gebruikers de app downloaden en een profiel aanmaken. Je kunt virtuele gesprekken starten als moderator of luisteren naar lopende gesprekken.

Luisteraars kunnen profielen van sprekers en andere luisteraars bekijken. Je kunt ook andere gebruikers in dezelfde ruimte pingen. In sommige kamers kun je deelnemen aan het gesprek.

Wanneer je klaar bent om een gesprek te verlaten, kan je dit doen zonder iemand hiervan op de hoogte te stellen door de knop ‘Rustig weggaan’ te gebruiken.

Overigens is Clubhouse op dit moment alleen beschikbaar voor iPhone gebruikers!

Communnities vinden op Clubhouse

Er zijn verschillende manieren om virtuele Communnities te vinden in de voicechat-app van Clubhouse.

Je kunt de app toegang geven tot jouw contacten om mensen te vinden die je kunt volgen. Clubhouse laat je iedereen in je contactenlijst zien die al in de app staat.

Je kunt andere gebruikers zoeken om op de app te volgen. Je kunt in de app interessante topics zoeken en volgen. Mensen gebruiken de audiochatroomfunctie van Clubhouse om alles te bespreken, van entertainment en sport tot wereldaangelegenheden of gewoon om rond te hangen.

Jeroen ‘s-Gravendijk
social media expert bij TNMF

Facebook trainer - Jeroen 's-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk heeft een hotelschool achtergrond en heeft daar geleerd hoe je mensen kan beïnvloeden op een sociale manier. Via een uitstapje naar Direct Marketing, waar hij als klantenservicemanager werkzaam was, startte hij in 2010 met zijn social mediabureau The New Media Factory – www.tnmf.nl.