Nieuwe features op social media

Een aantal social media platforms heeft weer een update gehad. Ik bespreek hier Instagram, Facebook Messenger en LinkedIn.

Instagram Reels

Met Instagram Reels maak je creatieve video’s. Je kunt de video’s editen, opleuken met effecten en een eigen muziekje er onder zetten. Je kunt ze vinden bij stories of je deelt ze op je profiel

Webinar via Facebook Messenger

Met Facebook Messenger Rooms kun je met 50 personen tegelijk een videogesprek voeren. Er is geen tijdslimiet en je hoeft zelfs niet eens een Facebook-account te hebben. Heb je wel een Facebook-account dan kun je deze feature combineren met alle andere functionaliteiten van Facebook, zoals bijvoorbeeld met evenementen. Zo kun je jouw webinar in specifieke Facebookgroepen onder de aandacht brengen.

LinkedIn Stories

Stories kom je tegenwoordig op alle platforms tegen, dus waarom niet ook op LinkedIn? Je kunt hiermee je LinkedIn op professionele wijze wat persoonlijker maken of je kunt je werk op een creatieve manier tonen aan je volgers. Deze functionaliteit is echter alleen via de LinkedIn App te gebruiken.

Jeroen ’s-Gravendijk
The New Media Factory