Nu nog starten met Instagram? Ben ik niet te laat?

Door Geertje Algera – smartphone video deskundige

Instagram bestaat al 8 jaar. Het visuele platform is het snelst groeiende sociale media platform van het moment. Maar ben ik dan niet 8 jaar te laat, als ik nu nog (zakelijk) wil starten met dit platform? Zeker niet! In deze blog 5 tips om snel een superstart te maken.

1: Ga ik voor Instagram?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: Wil ik tijd en energie in dit platform steken? Instagram-succes is namelijk iets wat tijd en energie kost. Ik adviseer om zo’n 15 – 25 minuten per dag te investeren in dit platform.

2: Zit mijn doelgroep op Instagram?

De tweede vraag die je jezelf moet stellen, is of je doelgroep op Instagram zit. De grootste groep gebruikers is tussen de 15 en 35 jaar, maar de leeftijd gaat omhoog. Meer dan 4 miljoen Nederlanders gebruiken Instagram, meer dan 2 miljoen dagelijks.

3: Waar begin ik?

De beste start is met een feed die er prachtig uit ziet. Ik adviseer om te starten met minimaal 9 mooie foto’s. Zorg dat je een duidelijk onderwerp hebt en een duidelijke stijl. Heb je geen idee van fotografie, vraag dan een bevriend fotograaf om hulp. Besteed ook aandacht aan een duidelijke bio en profielfoto. Kijk bijvoorbeeld eens op het profiel van @zeeuwsefoodie, binnen 10 seconden heb je een beeld van Martine en haar bedrijf. Of @dounitravels, een internationaal reisblogger. Vergeet ook niet om je profielfoto af te stemmen op de kleuren van je bedrijf, zelf sta ik nu bijvoorbeeld nog in het paars op de foto (@geertjealgeramedia) WRONG, de volgende foto wordt bedrijfsblauw of bedrijfsrood. Deze kleine details zorgen voor een professionele look.

4: Zet de stories in

Medio 2016 introduceerde Instagram de Stories. Foto’s en video’s die maar 24 uur blijven staan. Zet deze stories vooral in. Zie hierover mijn eerdere blog: https://www.desocialmediatraining.nl/category/instagram/

5: Dagelijks actief bezig zijn met Instagram!

Mooie bio, mooie foto’s, eerste stories gemaakt? Dan is het een kwestie van iedere dag actief zijn op Instagram, reageren op anderen (zorg voor een waardevolle reacties, dus “mooie foto” is niet genoeg helaas). Het gesprek aangaan. En zelf reageren op de reacties die jij krijgt. Op naar de 1.000 volgers!

Meer leren over Instagram en Instagram Stories? Geef je op voor de training op 15 mei 2018. (nog 2 plekken beschikbaar)

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, , , ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie