Onlogische illustraties op social media (4)

Van de 6 slechte gewoonten op social media bespreek ik deze keer nummer 4:

Onlogische illustraties

 De Engelsen hebben de uitdrukking: “You can’t judge a book by its cover”, maar mensen kunnen wel je bedrijf of organisatie beoordelen op je social mediaberichten. Sterker nog… dat doen ze ook. Zorg dus dat je berichten positief beoordeeld worden door je volgers. Dat betekent dat je niet alleen moeite moet steken in het maken van een goed bericht, maar dat je ook moet zorgen dat je beeldmateriaal ok is.

Wanneer je je bedrijfsidentiteit door een logo, avatar of achtergrond presenteert en je dit op social media laat zien, dan stuur je potentiële klanten eigenlijk je visitekaartje en toon je tegelijkertijd je etalage. Net als een prospect jouw visitekaartje kritisch beziet, voordat deze zaken met jou gaat doen of wanneer een voorbijganger jouw winkeletalage checkt alvorens naar binnen te gaan, zullen jouw fans op social media jouw online profielen beoordelen, voordat zij tot actie overgaan.

Het is daarom belangrijk dat jij je social mediaberichten zodanig illustreert, dat jouw publiek het herkent als jouw merk. Het hoeft echt niet spectaculair, sensationeel of ingenieus te zijn, maar wel herkenbaar en in overeenstemming met jouw merk. Als je beeld plaatst, vraag jezelf dan af: “Is dit beeld in overeenstemming met de kernwaarden van mijn bedrijf?” of “Helpt dit beeld bij het tonen van producten en/of diensten mijn merk?” Is het antwoord “nee”, denk dan na over een andere afbeelding.

Als laatste geef ik je nog de tip mee om afbeeldingen met een zo hoog mogelijk kwaliteit en aantrekkingskracht te plaatsen. Zo hou jij je social mediaberichten actief, helder en uitnodigend.

We hebben nu vier slechte gewoonten besproken:

  1. Geen activiteit of helemaal niet aanwezig zijn op social media
  2. Nietszeggende content
  3. Je publiek negeren
  4. Onlogische illustraties

Volgende keer bespreek ik nummer 5: inefficiënte strategie.

Jeroen ’s-Gravendijk
Trainer Facebook en Twitter bij DeSocialmediatraining.nl

PS Wil je leren hoe je afbeeldingen zelf kunt maken, kijk dan eens bij onze nieuwste training Knippen, Plakken, Posten

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie