Op LinkedIn heten je collega’s nu TEAMGENOTEN

Ik schreef het al in mijn vorige blog over de nieuwste versie van het handboek voor LinkedIn. De inkt is nog niet droog of er is alweer iets veranderd. Ook nu zit er weer een interessante verandering aan te komen, waarmee je nog gemakkelijker je netwerk kunt beheren en uitbreiden: TEAMGENOTEN.

50 Teamgenoten

Met TEAMGENOTEN, dat op dit moment door LinkedIn in Nederland wordt uitgerold, mis je nooit meer een update van je manager of teamleden. Je kan je connecties uitnodigen voor je team. Daar zit wel een limiet aan. Momenteel zijn dit de mogelijkheden voor een team:

1 manager
19 teamgenoten die rapporteren aan je manager
20 teamgenoten die direct aan jou rapporteren
10 andere teamgenoten.

Extra privileges

Die teamgenoten hebben enkele privileges die andere connecties niet hebben. Zo worden ze altijd op de hoogte gesteld van jouw activiteiten op LinkedIn, zoals je gedeelde bijdrages, berichten, jubilea en verjaardagen. Dit is wel mede afhankelijk van je privacy-instellingen. Teamgenoten krijgen overigens geen privéberichten van je te zien.

Extra mogelijkheden

Als een collega lid wordt van het team, kan je dat delen met een bericht van maximaal 64 tekens en een foto. Je collega’s kun je in dat bericht ‘taggen’. LinkedIn is de functionaliteit nog verder aan het inrichten en optimaliseren. Ook op het gebied van privacy geeft LinkedIn in het Helpcentrum een duidelijke disclaimer. Meer hierover kan je lezen op deze pagina.

Meer weten?

Ik heb al wel het knopje teamleden via MIJN NETWERK, maar bij mij werkt het nog niet. Zodra het wel werkt en ik het heb uitgeprobeerd, kom ik er in een volgend blog bij je op terug. Mocht je intussen meer willen weten over de mogelijkheden die LinkedIn jou te bieden heeft om te netwerken of in het vinden van een andere baan, kijk dan eens  bij ons cursusaanbod of meld je aan voor de nieuwsbrief van desocialmediatraining.nl

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, , , , , , ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie