Social media reviews! Hoe krijg je ze? Door te vragen! Nee heb je, Ja kan je krijgen!

Het zal je verbazen hoeveel mensen en vooral jongeren, reviews checken voordat ze een aankoop gaan. Kan ook niet anders, want dat zijn de gebruikers die al een aankoop gedaan hebben en al dan niet hun ‘zegje’ erover kunnen doen.

Kijk naar jezelf! Als jij je oriënteert voor een fiets dan check jij ook eerst of er reviews staan bij het product dat je overweegt  te kopen en als er veel 1 sterren reviews erbij staan dan ga je toch even verder shoppen.

Maar hoe kom je aan reviews?

Als je een klant goed geholpen hebt, stuur hem of haar een mail om te bedanken voor het aankopen van jouw product of dienstverlening. Vraag dan ook of ze jou een plezier willen doen door een review te schrijven.

In de mail zorg je voor keuze want je weet niet of iemand een review op je website, Facebook of bij Google wilt achterlaten. Zet in je mail een omschrijving met een link:

Bijvoorbeeld:

Een review achterlaten op mijn Facebook doe je hier: [Link naar facebook reviews]

Een review achterlaten op mijn website doe je hier: [Link naar je website.nl/reviews]

Een review achterlaten op google doe je hier: [Link naar je reviews in google]

Vaak is het even testen of men reageert op je review-vraag… Mochten er geen reviews binnen komen, dan zou je een test kunnen doen door een cadeautje of een tegoedbon/code toe te zenden om zo de potentiële reviewer te verleiden.

Hoe je aan reviews komt is één van de onderwerpen die ik behandel in de Facebook training bij desocialmediatraining.nl.

Jeroen ’s-Gravendijk
Trainer bij DeSocialMediaTraining en eigenaar van TNMF.nl

 

 

Deel dit bericht met je netwerk:

Facebook trainer - Jeroen 's-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk heeft een hotelschool achtergrond en heeft daar geleerd hoe je mensen kan beïnvloeden op een sociale manier. Via een uitstapje naar Direct Marketing, waar hij als klantenservicemanager werkzaam was, startte hij in 2010 met zijn social mediabureau The New Media Factory – www.tnmf.nl.

Gerelateerde training

Cursus Facebook zakelijk toepassen (van a tot z) - live in Soest

Bekijk training