Sociale Media in Nederland in cijfers anno 2019

Op AD.nl kwamen we op 6 februari 2020 een interessant artikel tegen over de uitkomsten van het Newcom onderzoek 2019 over social media in Nederland.

Een paar quotes:

Stijgers dit jaar zijn Instagram en YouTube. Het aantal Nederlanders dat gebruikmaakt van Instagram, een platform waarop foto’s en korte filmpjes gedeeld, geliket en becommentarieerd worden, stijgt naar ruim 5,6 miljoen (was vorig jaar 4,9 miljoen). Dat is ongeveer dubbel zo veel als het aantal Twittergebruikers. De app TikTok, waarmee je korte bewerkte filmpjes kunt maken en delen, heeft inmiddels ruim een miljoen gebruikers, onder wie ruim 400.000 kinderen tot 14 jaar.

Zelfs het door schandalen geplaagde platform Facebook ziet het aantal gebruikers weer licht toenemen, blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2019. Hiervoor peilde het onderzoeksbureau Newcom ruim zevenduizend Nederlanders in de eerste weken van het jaar.

Absolute koploper is WhatsApp: 12,1 miljoen Nederlanders wisselen berichten en foto’s uit via dit platform, dat net als Instagram in bezit is van Facebook. Erg opvallend is het herstel van Facebook zelf: het netwerkplatform van Mark Zuckerberg kreeg vorig jaar een flinke klap, na een periode vol schandalen over datalekken, nepnieuws en kiezersmanipulatie.  Vorig jaar verlieten nog ruim 600.000 Nederlanders het platform, maar ditmaal stijgt het aantal facebookers weer, van 10,1 miljoen naar 10,4 miljoen nu. ,,Onze nieuwsgierigheid is lastig te onderdrukken, we komen moeilijk los van onze gewoontes”, zegt Hans Hoekstra, onderzoeker bij Newcom.

Klik op deze link voor het hele artikel in AD.nl.

Meer leren over social media?

Ben je ervan overtuigd dat je hulp kunt gebruiken om social media beter  in te zetten voor je bedrijf,  overweeg dan eens een training te volgen. Nieuw zijn een cursus Instagram Zakelijk voor gevorderden en een 2-daagse training waarbij in dag 1 het voeren van een goed verkoopgesprek geoefend wordt en in dag 2 die skills digitaal worden omgezet in LinkedIn: Offline Verkopen en Online verkopen via LinkedIn.