Techniek: Je Instagram account koppelen aan je Facebookpagina! Gelukt? Of niet Gelukt?

Afgelopen keer had ik in een training een cursist die tegen dit probleem aanliep. Je wilt jouw Instagram account koppelen aan jouw Facebookaccount en dan lukt het niet!

Zo lukt het wel!

(Onderstaand leg ik uit voor op je mobiel in de Instagram APP)

Een probleem kan zijn dat je het geprobeerd hebt om te koppelen maar ‘per ongeluk’ aan je persoonlijk Facebookaccount hebt ‘gehangen’. Om dit op te lossen moet je, jouw Instagramaccount eerst loskoppelen. Ga naar je profiel en kijk bij Openbare bedrijfsinformatie of daar jouw Facebookpagina staat. Klopt dit niet, klik het aan en Instagram vraagt of je de pagina (Facebookprofiel) wilt loskoppelen. En ja, dat wil je!

Als je bent losgekoppeld dan is jouw Instagramaccount (ook al is die zakelijk) weer een privé-account. Ga weer naar ‘profiel bewerken’ en ga naar ‘overschakelen naar professioneel account’. Klik erop en je ziet jouw Facebookpagina staan en klik op koppelen. Gefeliciteerd! Let er wel op dat ook de Facebook APP actief is op dezelfde telefoon.

Het lukt toch niet en wat nu?

Mocht dit niet lukken. dan is het handig om via jouw desktop/laptop in een internetbrowser (bijvoorbeeld Google) naar jouw Facebookpagina te gaan en daarna naar je instellingen. Daar vind je in het menu ook een Instagram omgeving, waar je de koppeling kan realiseren vanuit de Facebookomgeving.

Heb je toch hulp nodig?

Mocht je er niet uitkomen dan kan je altijd contact opnemen met mij via info@desocialmediatraining.nl

Jeroen ’s-Gravendijk
Trainer bij desocialmediatraining.nl voor Facebook en basis Instagram
Eigenaar van het Social Media Bureau TNMF

Deel dit bericht met je netwerk:

Facebook trainer - Jeroen 's-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk heeft een hotelschool achtergrond en heeft daar geleerd hoe je mensen kan beïnvloeden op een sociale manier. Via een uitstapje naar Direct Marketing, waar hij als klantenservicemanager werkzaam was, startte hij in 2010 met zijn social mediabureau The New Media Factory – www.tnmf.nl.

Gerelateerde training

Basiscursus Zakelijk Toepassen Social Media

Bekijk training