Vloggen? Start makkelijk met Instagram Stories!

 

Is jouw goede voornemen om in 2018 meer te doen met video? Om een vlog te beginnen? Top, want ik geloof in de kracht van persoonlijke video’s. Heb je helder welk verhaal je wilt delen, maar lukt het maar niet om te starten met vloggen? Leg je de lat te hoog? Of hik je tegen de montage aan? Instagram Stories is dan misschien wel de oplossing.

Instagram Stories

Medio 2016 introduceerde Instagram de Stories. Foto’s en video’s die maar 24 uur blijven staan. Het hoeft dus niet perfect of gelikt want het is niet voor de eeuwigheid. Juist niet want het dagelijks leven met alle struggles is juist leuk voor je volgers. En monteren hoeft niet want de foto’s en video’s die je plaatst, zet Instastories zelf achter elkaar aan zodat er een verhaal ontstaat.

De opties in Instagram Stories zijn eindeloos. Je kunt video’s en foto’s allerlei informatie (“tags”) meegeven. Hashtags, locatie-tags, het plaatselijke weer, de tijd en je kunt andere mensen taggen. Een andere interessante optie is een poll, dat is een peiling onder je volgers. Op video en foto gebied zijn er veel opties. Je kunt een superzoom plaatsen, een stop-motion, een terugspeelvideo of een Boomerang. En het leuke is, je ziet direct wat werkt en wat niet! Krijg je reacties op je vlog dan zie je die direct in je inbox op Instagram. Hoe meer reacties en interactie hoe beter. Ga vooral het gesprek aan met je community en mogelijke klanten.

5 gouden regels van Instastories

  • Neem je volgers als uitgangspunt voor je content
  • Experimenteer & leer wat werkt en wat niet
  • Voeg altijd een locatie-tag toe
  • Varieer tussen foto’s, video’s en stukjes tekst
  • En zorg dat je Instagram-bio er verzorgd uit ziet, en doorstuurt naar website of nieuwsbrief

Meer leren over Instagram en Instagram Stories, volg de training op 20 maart 2018 van 09.30 tot 12.30 uur of op 15 mei 2018 van 09.30 tot 12.30 uur in Soest.

 

Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie