Waarom het belangrijk is om actief te blijven op je social media accounts?

Stel je voor: je ziet een interessante advertentie voorbijkomen op Facebook. Of een collega of vriend tagt je in een advertentie van een bedrijf dat je (nog) niet kent. Wat doe je dan? Veel mensen klikken op de ‘afzender’ van de advertentie om snel de Facebook bedrijfspagina of Instagram account van het bedrijf te checken.

Zijn er recent nog posts geplaatst? Komen ze betrouwbaar over? Zijn mensen positief in de comments of reviews? Hebben ze veel volgers? Ziet het er professioneel en toegankelijk uit?

Als je dan op een account komt met weinig berichten, nauwelijks interactie en weinig volgers, wat is dan je gevoel?

Je online reputatie is belangrijk

Het maken en plaatsen van social media content is dus niet alleen om direct te verkopen of te converteren. Het is nodig om een betrouwbaar en toegankelijk beeld van jouw organisatie naar buiten te brengen. Hierdoor verbeteren de resultaten van je berichten of advertenties. Want de mensen die interesse tonen, zijn juist degenen die jouw account checken.

En niet te vergeten: onderschat niet hoeveel mensen je kunt bereiken en verbinden door het plaatsen van berichten die mensen waarderen en graag bekijken. Het plaatsen van organische social media berichten is een discipline die niet te onderschatten is.

Een discipline waarbij niet alleen kennis over content behoeften, maar ook over het algoritme van bijvoorbeeld Facebook en Instagram essentieel is.

Meer leren?

Overweeg je om meer te leren over social media content schrijven? Kom dan binnenkort naar mijn workshop in Soest.

Jeroen ’s-Gravendijk
Eigenaar TNMF en Facebook trainer bij De Social Media Training

Deel dit bericht met je netwerk:

Facebook trainer - Jeroen 's-Gravendijk

Jeroen ‘s-Gravendijk heeft een hotelschool achtergrond en heeft daar geleerd hoe je mensen kan beïnvloeden op een sociale manier. Via een uitstapje naar Direct Marketing, waar hij als klantenservicemanager werkzaam was, startte hij in 2010 met zijn social mediabureau The New Media Factory – www.tnmf.nl.

Gerelateerde training

Cursus Facebook zakelijk toepassen (van a tot z) - live in Soest

Bekijk training