Waarom video in marketing steeds belangrijker wordt


De afgelopen jaren is video steeds belangrijker geworden in de Marketing. Hoe komt dat?

Meer conversies en verkoop

Misschien wel de belangrijkste reden waarom marketeers video gebruiken, is hoe effectief de conversies zijn en de verkoop kunnen verhogen. Talrijke studies hebben aangetoond dat video’s conversies kunnen verhogen, bijvoorbeeld een productvideo op een landingspagina kan de conversie verhogen met 80% of een instructiefilmpje kan de omzet doen stijgen met 74%.

Informatie efficiënt overdragen

Het feit dat video’s zo efficiënt informatie overdragen, maakt video’s zo uniek. Video’s kunnen concepten op een makkelijke en begrijpelijke manier laten zien. Marketeers profiteren van deze eigenschap op vele manieren. Het kan worden gebruikt bij het uitleggen van ingewikkelde concepten, bij het tonen van stappen die worden genomen in tutorials of bij het weergeven van functies in een productdemonstratie.

Bovenstaande is veel moeilijker in een op tekst gebaseerd artikel.

Uitstekende Return on Investment (ROI)

Marketeers begrepen steeds meer dat ondanks de investering die nodig is voor het maken van video’s, het rendement vaak meer dan rechtvaardigt.

De investering die nodig is, wordt steeds kleiner omdat:

  • camera’s een steeds hogere kwaliteit krijgen;
  • er steeds meer betaalbare en gebruiksvriendelijke hulpmiddelen voor bewerking zijn;
  • er steeds meer aandacht voor inhoud dan productwaarde is.

Kortom, het valt best mee met die investering.

Vergroot het delen en verhoogt de SEO

Meer dan 76% van je publiek heeft de neiging om filmpjes die zij leuk vinden te delen, waardoor het bereik veel groter wordt.

Video’s hebben ook bewezen een positief effect te hebben op SEO. Websites met video’s hebben een hogere ranking dan websites die geen video’s hebben. De aanwezigheid van video’s kan de kans om op de voorpagina van Google te komen met 53 keer verhogen.

Doet een beroep op gebruikers van mobiele apparaten

Elk jaar neemt het bekijken van video’s op mobiele apparaten toe. Weinig andere soorten content wordt zo makkelijk geconsumeerd als video’s op mobiele apparaten. Ze vereisen minder interactie, kunnen informatie visueel leveren en zijn eenvoudig toegankelijk via online streaming.

Video’s moeten wel in het juiste format voor mobiele apparaten aangeboden worden, maar dat kan tegenwoordig goed met web gebaseerde online video converters. Als het enigszins kan, gebruik je een mp4 converter. Controleer altijd of video’s inderdaad kunnen worden bekeken op mobiele apparaten.

Probeer het eens!

Jeroen ’s-Gravendijk
Eigenaar The New Media Factory

Deel dit bericht met je netwerk: