Per 15 juni 2024 is ons nieuwe adres: ABOG Business Centre – Vanadiumweg 25, Amersfoort

Wat is het verschil tussen een CONNECTIE en een VOLGER?

Heel vaak krijg ik de vraag in mijn LinkedIn trainingen wat nu precies het verschil is tussen een CONNECTIE en een VOLGER.

Ik zeg altijd dat je voor een CONNECTIE moeite moet doen. Jij nodigt iemand uit via LinkedIn. Die persoon accepteert jouw uitnodiging en pas dan ben je een CONNECTIE. Of wel een eerstegraads contact. Uiteraard werkt het andersom ook. Dat jij wordt uitgenodigd door iemand. Als jij die uitnodiging accepteert, dan ben je ook een CONNECTIE.

Het voordeel van een CONNECTIE is:

  • Je kunt elkaars connecties zien (staat standaard open)
  • Je kunt het e-mail adres zien (staat standaard open voor 1e graad connecties)
  • Je kunt een telefoonnummer zien (als dat is ingevuld, is het standaard open voor 1e graad connecties)
  • Je kunt gratis en onbeperkt berichten aan elkaar sturen
  • Je kunt een onderschrijving van een VAARDIGHEID weggeven aan een connectie
  • Je kunt een AANBEVELING aan een CONNECTIE vragen of geven
  • En je bent standaard ook VOLGER. Daarmee kun jij via jouw HOME-pagina communcatie ontvangen van o.a. jouw CONNECTIES

Stel je bent een connectie van iemand en die persoon maakt BIJDRAGEN via LinkedIn waar je het niet mee eens bent of wat je irriteert, dan kun je besluiten om wel CONNECTIE te blijven, maar geen VOLGER meer te zijn van deze persoon. Dan heb je wel alle voordelen van een CONNECTIE, maar dan ontvang je geen post meer via jouw HOME-pagina.

Hoe kun je iemand niet meer volgen?

Dan ga je naar het profiel van de persoon in kwestie en dan klik je op het knopje MEER en kies je voor X VOLG IK en dan ben je geen volger meer. Zie onderstaande blokpijl.

Wat gebeurt er als je de connectie verbreekt?

Stel je hebt ruzie met iemand en je wil geen vrienden via LinkedIn meer zijn, dan kun je besluiten om de CONNECTIE te verbreken. Denk wel even na wat er dan gebeurt. Als die persoon onderschrijvingen van VAARDIGHEDEN heeft gegeven, dan zijn die weg. Als die persoon jou een AANBEVELING heeft gegeven, dan is die weg. Dit kun je namelijk alleen maar geven als 1e graad connectie. De BERICHTEN  van die persoon zijn weg. Je bent dan een 2e graad connectie en alle privileges van een 1e graad connectie vervallen dus (zie lijstje hierboven).

Wil je iemand ‘ontvrienden’ ga dan naar MIJN NETWERK | CONNECTIES | KLIK OP DE … ACHTER DE NAAM VAN DE PERSOON | KLIK OP CONNECTIE VERWIJDEREN

Overigens krijgt die persoon daarvan geen bericht.

Wil je meer weten?

Ben je na het lezen van deze blog tot het besef gekomen, dat het goed zou zijn je kennis van LinkedIn weer eens te komen opfrissen, boek dan een 1-op-1 LinkedIn Expert sessie. Dat kan live in onze trainingsruimte in Soest of online op afstand via ZOOM of MS-TEAMS. Jij geeft de onderwerpen aan waar je het over wil hebben en ik voeg  kennis toe. Een mooie laagdrempelige manier om bij te blijven.

Deel dit bericht met je netwerk:

Trainer in LinkedIn - Judith de Pagter

Sinds 2010 ben ik zelfstandig expert en trainer in LinkedIn. Ik heb inmiddels ruim 6.000 cursisten op praktische wijze geholpen maximaal rendement online te bereiken.

Gerelateerde training

1-op-1 Expert sessie LinkedIn voor de ondernemer (1 uur) - Online via ZOOM

Bekijk training