Per 15 juni 2024 is ons nieuwe adres: ABOG Business Centre – Vanadiumweg 25, Amersfoort

Wijzigingen in MailChimp (najaar 2022)

De afgelopen maanden is er weer een en ander gewijzigd in MailChimp:

1. Wijziging abonnementen en prijzen

De grootste wijziging: als je nu een gratis MailChimp account aanmaakt dan heb je de mogelijkheid om daar 500 mailadressen in op te nemen. Het maximale aantal gratis mailadressen was voor de wijziging een stuk hoger, namelijk 2000 mailadressen.

Als je je gratis account hebt aangemaakt voordat deze wijziging werd ingevoerd, dan houd je de mogelijkheid om zonder kosten maximaal 2000 mailadressen toe te voegen aan je Audience.

Alle onderdelen uit de met 5 sterren gewaardeerde groepscursus zijn nu direct online te volgen (meer dan 40 videolessen van ongeveer 5 minuten per stuk). Lekker op je eigen werkplek in je eigen tempo je online e-mailcommunicatie verbeteren! 

Herfstdeal: €198 €148Bekijk de online cursus MailChimp→

Deze actie eindigt op 17 november 2022

2. Reports uitgebreid en verplaatst

Voorheen vond je de statistieken onder Campaigns » Reports. Nu vind je ze in het hoofdmenu (linkerkolom) onder het kopje ‘Analytics’.

Onder het kopje Email worden nieuwe statistieken aanbevolen. Die krijg je pas te zien als je je account upgrade naar het Standard abonnement. Dat is niet nodig, want de essentiele statistieken (zoals opens en clicks) zijn nog steeds gratis te vinden onder het tweede kopje: Campaigns » Reports.

3. Embedded forms maken (nieuwe schermindeling)

Het oude scherm was wat aan de volle kant en daardoor onoverzichtelijk. Dat heeft MailChimp verbeterd. Je wordt nu stapsgewijs door het maken van het formulier heen geleid. In de onderstaande video zie je hoe dat gaat.

4. De nieuwe e-mail builder

MailChimp werkt al een tijdje aan een nieuwe e-mail builder. Vorig jaar was het allemaal nog niet zo spectaculair, maar het begint er op te lijken. In de video hierboven geef ik je een rondleiding door de nieuwe builder.

Het zit goed in elkaar en is nu volwassen genoeg om in de praktijk in te zetten.

Ik zou zeggen, probeer het eens uit. Ik ben benieuwd naar je ervaringen en of je de nieuwe builder al in de praktijk gaat gebruiken!

Tot zover dit overzicht, dank voor je aandacht en heb je suggesties voor nieuwe tips en wetenswaardigheden, laat het gerust weten in de reactiemogelijkheid hieronder!

Liever niet zelf experimenteren?

Is het tijd voor een gestructureerde route (zonder omleidingen) door alle MailChimp instellingen? Overweeg dan de 1-daagse groepscursus MailChimp in Hilversum.

Stap voor stap loods ik je in de juiste volgorde door MailChimp. Je mist de belangrijke en ‘verstopte’ instellingen niet en je bespaart een hoop tijd.

Meer weten? Klik dan op de onderstaande knop en lees wat je leert en bereikt met de verschillende MailChimp trainingen:

Deel dit bericht met je netwerk: