Een WordPress thema kiezen (website template)

door Martijn Baltes

website-wordpress-templatesMet een WordPress template (officieel “WordPress thema”) bepaal je de vormgeving van je website en het vinden van het beste WordPress template lijkt makkelijker dan het is. Het aanbod is enorm en op het eerste gezicht zien alle thema’s er allemaal goed uit. Maar in de praktijk blijken veel WordPress templates een ingewikkelde puzzel. Zeker als je de basisfuncties van WordPress nog niet goed kent. Het kost je veel tijd om de documentatie door te spitten en uit te vinden hoe je je site net zo mooi maakt zoals beloofd wordt op de mooie plaatjes.

Wat je graag wilt is een WordPress template dat er goed uit ziet, veel mogelijkheden heeft (zoals het kiezen van lettertypes, kleuren en pagina layouts) èn tegelijk eenvoudig is in te stellen.

Volgende cursus WordPress: dinsdag 16 mei 2017
Meer info en inschrijven Cursus WordPress

Kies een responsive WordPress template (geschikt voor mobiel)

Niet onbelangrijk, je wilt ook een WordPress template dat er op alle schermen goed uit ziet en gebruiksvriendelijk is. Zeker nu Google websites hoger in de zoekresulaten plaatst als deze responsive zijn, wat betekend dat je site ook goed leesbaar en bruikbaar blijft op smartphones en tablets.

Met de WordPress Customizer zie je direct wat je doet

GeneratePress is zo’n WordPress template. Dit WordPress thema dat ik gebruik tijdens de cursus WordPress, is eenvoudig in te stellen via de ingebouwde “customizer” van WordPress. Het voordeel van de WordPress customizer is dat je gelijk ziet welk effect een aanpassing heeft op je website.

De gratis versie van het GeneratePress WordPress template heeft al heel veel instelmogelijkheden en met de extra modules die je kunt kopen voor $40 heb je nog meer controle over de vormgeving en kun je o.a. van alle onderdelen de kleuren en lettertypes instellen. De extra modules krijg je gratis als je deelneemt aan mijn cursus WordPress.

Het WordPress template uitbreiden met plugins

In combinatie met de juiste gratis plugins, (dat zijn een soort apps waarmee je WordPress kunt uitbreiden), is het mogelijk om met dit WordPress template zonder te programmeren bijna elke denkbare layout maken.

Enkele mogelijkheden:

  • Een slider toevoegen bovenaan je pagina
  • Op elke pagina een andere kopafbeelding plaatsen
  • Kolommen maken
  • Secties maken over de hele breedte met achtergrondafbeelding

En alles blijft goed functioneren op elke formaat scherm. Fijn voor de bezoeker van je website, en fijn voor jou omdat ook Google je daarom beter waardeert.

Kortom, het GeneratePress WordPress template is een aanrader!

Kom je er zelf niet uit?

Geen zin om uren te besteden aan het uitvogelen van de werking van WordPress en het vinden van de beste plugins? Dan is mijn cursus WordPress iets voor jou. Je kunt de cursus volgen in een groep (1 dag in Hilversum), individueel of incompany.

Volgende cursus WordPress: dinsdag 16 mei 2017
Meer info en inschrijven Cursus WordPress [divider]
Deel dit bericht met je netwerk: