Zelf smartphone-video’s maken: Wat komt eraan? (verslag uit Ierland)

Smartphone video-expert en video-trainer van desocialemediatraining.nl Geertje Algera ging deze maand naar Mojofest in het Ierse Galway. Mojofest is een internationale conferentie over storytelling met je smartphone. In deze nieuwsbrief de nieuwste ontwikkeling op gebied van filmen en monteren met je smartphone op een rij:

Professioneel

Zoals één van de deelnemers aan de conferentie zegt: “Ik heb een professionele tv-kit in mijn handtas”. Om een goede video te maken heb je geen cameraploeg meer nodig. De smartphones van tegenwoordig zijn zelfs geschikt om tv-opnames mee te maken. En het handige is: Ook monteren kan op de telefoon (door het gebruik van apps). Online publiceren doe je ook direct vanaf je telefoon.

Zelf doen

Steeds meer bedrijven kiezer ervoor om zélf video’s voor LinkedIn, Instagram en Facebook te maken. Dit is goedkoper en authentieker dan het inhuren van een externe partij. De komende jaren neemt de vraag naar video alleen maar toe. Volgens sommige experts zelfs explosief.

360 video’s

Video’s en foto’s die met een 360 camera of in een 360 app zijn gefilmd zijn in opkomst. Deze foto’s en video’s geven de kijker een intensieve beleving. Interessant voor reizigers, makelaars, mensen in de reis-branche en meubelbranche. Volg 360 expert @shanilkawol op Instagram om verbluffende video’s te zien.

Stories

De Instagram Stories zijn booming. De stories (de bolletjes bovenaan in Instagram) zijn een combinatie van verticale foto’s en korte video’s, die maar 24 uur zichtbaar blijven voor je volgers. 70% wordt bekeken zonder het geluid aan te zetten, ondertiteling en visuele storytelling is dus belangrijk. Deze korte video’s zijn ook uitermate geschikt om je creativiteit op ‘los’ te laten of ermee te experimenteren.

Professionele Video’s met je smartphone maken kun je leren!

 Hoe kun jij succesvol smartphone video’s leren maken voor bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook en Instagram? Vraag een incompany-training aan bij desocialemediatraining.nl We accepteren aanvragen voor de maanden oktober, november en december 2019.

Doe dat vandaag nog en je zal zien hoe leuk het is om zelf video’s te maken. Binnenkort film en monteer je zelf mooie video’s voor je website en sociale media.

Is dit interessant voor jou of iemand in je netwerk, vraag via info@desocialmediatraining.nl een vrijblijvende offerte aan.