Zakelijk vloggen, start nu!

door Geertje Algera

Politieagenten, politici, ondernemers en zelfs ziekenhuispersoneel is tegenwoordig allemaal aan het vloggen. Tegenwoordig is video de beste manier om het gesprek met je publiek te beginnen. Dit gesprek met je volgers, is momenteel het meest waardevol in je communicatie-strategie. Vloggen is niet makkelijk, maar wel te leren. Het is een kwestie van beginnen, verbeteren en doorgaan. De makkelijkste manier om te starten? Via Instagram.

Instagram Stories

Zakelijk vloggen via Instagram kan iedereen leren. Nodig: (toegang tot) Een zakelijk Instagram-account en een dosis creativiteit. Monteren is niet nodig, want Instagram plaatst jouw video’s, foto’s en teksten automatisch achter elkaar. De stories zijn ook te exporteren en bijvoorbeeld te plaatsen op Facebook of LinkedIn. Ondertitelen doe je zelf door een tekst bij je video te plaatsen. De vlogs blijven automatisch 24 uur staan, maar wil je ze langer bewaren, dan kan dat in je “hoogtepunten” (bolletjes bovenaan je Instagram profiel) of je kunt de vlogs downloaden op je camerarol en zo verder verspreiden.

Gesprek

Je ziet direct wat wel werkt en wat niet, want de statistieken laten zien of mensen blijven hangen bij jouw vlogs. Ook krijg je, als het goed is, privé-reacties binnen op je vlog. Dit is het begin van een gesprek met je klant. Ik liet mijn volgers onlangs meebeslissen in de keuze voor een nieuwe profielfoto. Mijn inbox op Instagram explodeerde met reacties op de foto’s, en een nieuwe profielfoto was snel gekozen.

5 gouden regels van Instastories

  • Neem je volgers als uitgangspunt voor je vlogs
  • Experimenteer & kijk wat werkt en wat niet
  • Voeg altijd een locatie-tag toe
  • Varieer tussen foto’s, video’s en stukjes tekst
  • En zorg dat je Instagram-bio er verzorgd uit ziet, en doorstuurt naar website of nieuwsbrief

Kom naar de training: “Zakelijk vloggen via Instagram” Die op dinsdag 11 september 2018 is al uitverkocht in Soest. Eerstvolgende training is dinsdag 6 november 2018. Zeer geschikt voor communicatieadviseurs, ondernemers en iedereen dit wil starten met vloggen.

Aanmelden
Delen met je netwerk? Klik hier:
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

, , ,

Reageer jij als eerste?

Geef een reactie